Remedii naturiste / Terapii complementare »

Așa îți poți face un deodorant de cameră natural!

Autor: Ramona Liță | 21 October, 12:00 | 1 comentariu

Atmosfera de acasă este foarte importantă atât pentru liniștea cât și pentru sănătatea ta. O casă curată, parfumată și ordonată are un cuvânt în spus în ceea ce privește calmul și liniștea ta. Însă o aromă plăcută nu este ușor de obținut și mai ales de păstrat.


Dacă îți dorești o atmosferă relaxată acasă sau la birou, singura variantă este să îți confecționezi un deodorant natural, evitând în felul acesta odorizantele cu substanțe chimice în compoziția lor.

Chiar dacă există multiple variante de a parfuma o încăpere de la lumânări până la bețișoare parfumate, acestea sunt sursa unui potențial pericol, mai ales dacă te confrunți cu anumite alergii sau afecțiuni respiratorii precum este astmul.

O variantă simplă, eficientă și economică pentru a te bucura de mic moment de răsfăț se poate obține cu doar două ingrediente ce se regăsesc cu siguranță și în casa ta, și anume ulei esențial și bicarbonat de sodiu.

La ce se folosește bicarbonatul de sodiu?

Unul dintre cele mai utilizare produse într-o gospodărie, bicarbonatul de sodiu îți este de ajutor de la prepararea diverselor rețete culinare, până la tratamentele cosmetice.

Este unul dintre cei mai simpli aliați ai sănătății tale fiind de mare ajutor în îngrijirea aparatului genital feminin, distrugând anumite bacterii și reechilibrând pH-ul natural al pielii.

Însă ceea ce poate nu știai este faptul că acest produs atât de simplu îți poate parfuma casa dacă îl folosești la prepararea unui odorizant de camera.

Află cât de util este bicarbonatul AICI

Odorizant cu bicarbonat

Pentru realizarea acestui deodorizant de cameră natural pe bază de bicarbonat ai nevoie de un recipient mic cu capac, bineînțels de bicarbonat de sodiu și aroma ta preferată sub formă de ulei esențial.

Umple recipientul respectiv cu bicarbonat de sodiu și adaugă cel puțin 6 picături de ulei esențial. Dacă vrei o aromă mai puternică poți să pui mai multe picături.

Amestecă apoi totul cu o spatulă, și dacă mai ai loc în recipient poți să pui o lumânare aprinsă, căldura degazată de ea va ajuta la răspândirea mai rapidă a aromei.

În caz contrar, dă câteva găuri în capacul recipientului și apoi înfiletează-l. Poți mai apoi să ornezi exteriorul recipientului așa cum își dorești. La 2-3 zile poți să mai amesteci bicarbonatul cu spatula și să mai adaugi fie aromă fie bicarbonat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 22 October 2017, 17:55
Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected] com
Adauga un comentariu »