Stil de viata&dieta / Nutritie »

Așa combați rapid digestia leneșă!

Autor: Alexandra Tudor | 30 December, 12:55 | 1 comentariu

Revelionul îți dă ocazia să petreci alături de cei dragi, dar şi să mănânci şi să bei mai mult decât de obicei. Mesele festive se pot lăsa cu tot soiul de neplăceri, de aceea ar fi bine să ştii din timp la ce remedii naturiste să apelezi.


Ghimbirul alungă grețurile

Combinarea multor feluri de mâncare stropite din belşug cu alcool pregătesc terenul pentru apariţia neplăcerilor. Pentru oricare dintre ele, ghimbirul este un real ajutor. Contra arsurilor şi durerilor de stomac, rade o linguriţă de rădăcină de ghimbir, pune-o într-un pahar cu apă fierbinte şi bea-o după un sfert de oră. Dacă te lupţi cu greţurile, un bun remediu este o felioară de rădăcină de ghimbir, pe care o pui sub limbă, până trece starea de rău, ceea ce n-ar trebui să dureze mai mult de cinci minute.

Extrapont

Contra greţurilor, este indicat să picuri un strop de ulei esenţial de mentă sau de busuioc pe o bucată de zahăr cubic, şi să-l iei de două ori pe zi

Chimen contra arsurilor

Seminţele de chimen sunt cunoscute pentru puterea lor de a restabili buna funcţionare a întregului aparat digestiv, nu numai a stomacului. Acţionează ca un antiseptic gastric şi ca un stimulent al secreţiilor stomacului, reglând totodată funcţiile acestuia şi calmând arsurile. Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie dintr-o linguriţă şi jumătate de seminţe de chimen şi o cană cu apă clocotită şi să bei treptat din ea, în trei reprize. Chimenul este eficient şi sub formă de supă. Folosit astfel, este un excelent pansament pentru stomac.

Scapi de arsuri, și dacă iei înainte de a mânca un colţ de pâine sau o bucată de zahăr cubic pe care ai pus o picătură de ulei esenţial de muşeţel

Mentă pentru o digestie bună

Ai digestia leneşă? Atunci n-ar fi rău să încerci să faci un masaj pe abdomen cu trei-patru picături de ulei esenţial de mentă sau să pui pe un cub de zahăr o picătură de ulei esenţial de lămâie, de tarhon sau de mentă şi să-l laşi apoi să se topească în gură. Pentru o mai mare eficacitate, repetă cea de-a doua procedură de trei ori pe zi, de-a lungul a trei zile.

Balonarea o previi cu un cub de zahăr pe care ai adăgat câte o picătură de ulei de busuioc şi de mentă sau de chimen şi mărar.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 01 January 2017, 23:05
Oferta importanta: lucru online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected] com

http://bit.ly/29ypMJN
Adauga un comentariu »