Sanatatea ta / Ce te doare »

Așa agravezi durerile cronice!

Autor: Alexandra Tudor | 17 January, 12:00 | 1 comentariu

Durerile cronice pot fi reduse ca intensitate sau chiar eliminate, chiar dacă te supără de foarte mult timp. Nu trebuie să le accepți ca pe o normalitate în viața ta doar de teama unui control medical. Ar fi o greșeală care-ți poate înrăutăți situația!


Amâni controlul medical

Una din patru persoane suferă de dureri așteaptă cel puțin o jumătate de an înainte de a merge la medic. Mulți așteptă un an sau mai mult, pentru că minimalizeză durerea sau cred că va trece de la sine. De asemenea, multe persoane preferă să ia medicamente contra durerii, fără să meargă la medic, ca să descopere cauza.

Este important să mergi la medic din timp! Studiile arată majoritatea leziunilor se vindecă în aproximativ o lună. Astfel, nu este deloc bine să amâni vizita la cabinetul medicului.

Ești sceptic că tratamentele alternative ajută

Dacă nu poţi lua medicamente pentru durere, din cauza efectelor secundare, poţi lua în considerare tratamentele alternative. Studiile clinice arată că acupunctura, de exemplu, ameliorează durerea în cazul unor afecțiuni precum osteoartrita sau sciatica. Persoanele care suferă de artrită reumatoidă pot beneficia de efectele antiinflamatoare ale  suplimentelor pe bază de acizi graşi Omega-3.

Aşadar, poţi lua în considerare medicina alternativă, de la yoga, până la practici de meditaţie şi remedii din plante.

Ignori simptomele adiacente durerii

Aproximativ 54% dintre persoanele cu dureri de spate cronice suferă de depresie, spun statisticile. Dar numai o treime din ei ia antidepresive, potrivit unui studiu recent.

Se presupune că emoțiile au o influență profundă asupra modului în care percepem durerea și a gradului de afectare a calitatea vieții“, spune Russell Portenoy, profesor de medicină la Albert Einstein College  din New York, citat de prevention.com.

Dacă te simţi fără speranţă, dormi mai mult sau mai puțin decât de obicei, ai câștigat ori ai pierdut în greutate rapid, ai putea să suferi de depresie. De aceea, este important să discuţi cu un medic.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 17 January 2017, 14:30
Oportunitate convenabila: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »