Remedii naturiste / Terapii complementare »

Aromoterapia în cuplu și beneficiile ei

Autor: Ramona Liță | 31 March, 13:50 | 0 comentarii

Încă din cele mai vechi timpuri aromele plantelor și a florilor uscate au fost folosite pentru capacitatea lor de a relaxa și de a induce o stare de bine. Terapia cu uleiuri esențiale sau aromaterapia se bazează pe „uleiurile esențiale” extrase din plante pot să ofere reale beneficii pentru sănătate.


Chiar dacă atunci când spui „aromoterapie” te gândești la lumânări parfumate sau petale de flori uscate cu care îți decorezi casa, biroul, de fapt această terapie de referă la utilizarea terapeutică uleiurilor parfumate pentru a trata anumite afecțiuni.

Mirosul este strâns legat de o anumită parte din creierul tău care este legată de sentimente și memorie. Tocmai din acest motiv anumite mirosuri pot provoca senzații plăcute sau mai puțin plăcute. Pot fi aliatul tău pentru a construi un moment frumos sau nu.

Citește și: Uleiuri esențiale care te feresc de răceală

Arta seducției se simte

Masajul cu ulei esențial pare a fi primul pas spre relaxarea în cuplu. Pe lângă beneficiile oferite de aroma plăcută a uleiului sunt și efectele benefice ale masajului.

Despre frumoasa Cleopatra se spune că ar fi folosit un amestec special de trandafir, scorţişoară şi nucşoară pentru a-l seduce pe Marc Antoniu.

Indiferent că alegi să folosești uleiul cu ajutorul pulverizatorului, al lumânărilor, că adaugi în cada de baie câteva picături sau doar la masaj, în funcție de aroma aleasă vei reuși să creezi o atmosferă specială şi explozivă.

Citește și: Rădăcina de gingseng, secretul tinereții veșnice

Lemnul de santal, perfect pentru un ritual în doi

Binecunoscuta lămâie te va ajuta să te învigorezi indiferent de momentul zilei, va aduce un zâmbet și o stare de romantism. Ajută al eliminarea tensiunilor în cuplu și sporește vindecarea

Paciuli este o plantă exotică care provoacă simţurile şi alungă inhibiţiile.

În cazul în care simți o anumită tensiune la partenerul tău sau o stare de anxietate poți să apelezi cu încredere la parfumul miraculos al portocalei.

Lemnul de santal a fost folosit din cele mai vechi timpuri în diverse practici mai ales pentru celebrarea ritualurilor sexuale deoarece stimulează deschiderea emoțională. 

Levănțica îți protejează inima

O adevărată sursă de vitalitate și virilitate cu un parfum picant ghimbirul este ideal dacă vrei să îi pregătești o surpriză partenerului.

Muşcata şi tămâia te pot ajuta să aduci o atmosferă de calitate în relaţia dumneavoastră, pentru că deschide căile comunicării.

Pentru a capta, a păstra sau a reaprinde sentimentul de afecţiune al persoanei iubite cea mai bună recomandare o are iasomia.

Levănţica îți oferă relaxarea și echilibrul necesar pentru a readuce confortul în relație. În cazul în care mai sunt răni în suflet sau gânduri neclare, câteva picături de levănțică seara, înainte de culcare vor face minuni pentru tine.

Știai că...

... uleiul esențial de lavandă este extrem de benefic în cazul în care ai o arsură?

...uleiurile esențiale susțin și sporesc sănătatea?

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »