Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe

Autor: Alexandra Tudor | 16 July, 16:25 | 12 comentarii

În funcţie de sortiment, albă, galbenă, roşie, verde şi gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecţiuni. De asemenea, argila este indicată şi în măşti cosmetice.


Argila albă, bună pentru stomac

Sortimentul de argilă albă este bogat în silicaţi de aluminiu şi este recomandat, sub formă de pulbere care se presară peste infecţiile cutanate pentru efectul cicatrizant. Dar cea mai importantă indicaţie pentru argila albă este aceea de pansament gastric şi de absorbant al gazelor din intestin. Mai mult, smectita, un silicat dublu de aluminiu şi magneziu, preparat din argilă albă distruge micorbii din tubul digestiv. Când este dizolvată în apă, această pulbere are efect antidiareic prelungit şi absoarbe substanţele toxice din stomac.

Frumuseţea cu argilă roşie se ţine

Măştile pentru faţă şi decolteu pe bază de argilă roşie, cunoscută şi sub numele de bentonită exfoliază cu delicateţe pielea, dar în acelaşi timp au şi efect antirid pentru că remineralizează tegumentul şi ajută la regenerarea ţesutului. Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, argila roşie este şi un bun antiacid, prin urmare combate aciditatea gastrică.


Mai poţi citi şi:

 - ARGILA ne scapă de toxiinfecţii

 - Măşti cu argilă, pentru o piele de invidiat

 - Aşa redai frumuseţea tenului uscat


Dezinfectează rănile cu argilă verde!

Acest tip de argilă este bogat în săruri de magneziu şi de calciu, absoarbe umezeala produsă de răni şi previne în acest fel infecţiile, dar dă rezultatea bune şi în alte tipuri de inflamaţii precum cele hemoroidale. În cosmetică, argila verde poate fi utilă pentru tratarea tenurilor grase cu tendinţe acneice. Eficienţa măştilor cosmetice pe bază de argilă verde poate fi crescută dacă acestea sunt preparate în amestec cu tărâţe de grâu sau cu fructe.

Apa de argilă detoxifică organismul

O soluţie din argilă şi apă purificată este recomandată pentru tratarea afecţiunilor gastrice, dar şi pentru detoxifierea organismului. Poţi obţine o astfel de soluţie dintr-o linguriţă de argilă pe care o amesteci cu apă fiartă şi răcită. Trebuie să laşi soluţia neatinsă până a doua zi dimineaţă. Cura va dura 12 zile, iar în primele şapte va trebui să bei doar apa limpede din pahar, înainte de fiecare masă. În următoarele zile va trebui să amesteci conţinutul paharului şi să bei întreaga soluţie, cu sedimentul de argilă cu tot. Efectul constă în detoxifierea profundă a organismului, deoarece argila elimină toxinele din corp.

Singurele containdicaţii cunoscute ale curelor cu argilă sunt pentru bolnavii cu afecţiuni renale şi pentru femeile gravide.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Armand | 15 March 2012, 19:55
Dimpotriva, argila este recomandata in mod special celor cu afectiuni renale. Nu cunosc sa aiba vreo contraindicatie.

Din pacate s-ar parea ca este din ce in ce mai greu de procurat; daca cunosteti vreun furnizor care sa garanteze calitate si cantitate la preturi rezonabile, va rog sa reveniti cu o continuare a articolului de mai sus.
2 Postat de: Lidia | 26 June 2013, 06:59
Unii medici afirma: cura cu argila iti poate crea mari probleme la rinichi, deoarece produce insuficienta renala.
Aveti alte pareri si probe contrarii?
3 Postat de: Silvia | 27 September 2014, 12:36
Cele mai noi locuri de munca!
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Lorenu | 27 September 2014, 23:45
Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in altul si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Oferta este valabila numai in Romania. Pentru mai multe detalii astept un mail de la tine la aceasta adresa : [email protected]
5 Postat de: Marian | 28 September 2014, 07:26
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »