Actualitate »

Aplicație pentru persoanele cu cancer

Autor: Cristina Mitrea | 29 August, 13:10 | 0 comentarii

Persoanele afectate de cancer sunt de multe ori debusolate, își pierd pofta de viață și încrederea în vindecare, chiar dacă au alături o familie care se preocupă de ele. În sprijinul lor a apărut aplicația de mobil VIA Împreună.


Articole similare:

Creată pentru a veni în ajutorul tinerilor care au fost diagnosticați cu cancer și care au nevoie de o îndrumare, un răspuns sau o discuție cu cineva care trece prin aceleași probleme, VIA Împreună ar putea fi un element util în cazul depresiei sau a senzației de singurătate resimțită de bolnavi.

VIA Împreună este o aplicație destinată persoanelor cu vârste între 18 și 39 de ani care au primit diagnosticul de cancer, oferindu-le acestora un spațiu sigur în care pot comunica liber și pot învăța unele de la altele cum să treacă prin momentele dificile din timpul tratamentului.

Aplicația poate fi descărcată pe telefoanele mobile care au sisteme de operare IOS sau Android, iar utilizatorii își pot crea un profil cu vârsta, diagnosticul primit și interesele lor. Detaliile personale specificate de aceștia nu vor fi făcute publice.

În România, aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer apar în în fiecare an. Cea mai mare incidență o are cancerul pulmonar, urmat de cel colorectal și mamar.

Informarea corectă despre boală, urmarea tratamentelor și lupta împotriva depresiei ajută pacientul în drumul spre vindecare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »