Sanatatea ta / Tratamente »

Anticonceptionalele tratează acneea

Autor: A.C. | 08 November, 08:50 | 0 comentarii

Pilulele contraceptive previn o sarcină nedorită, dar sunt prescrise de medicul specialist și în cazul unor boli sau tulburări din sfera ginecologică, dar nu numai.


Tratamentul cu contraceptive poate fi recomandat şi monitorizat de medicul ginecolog, de endocrinolog sau de chiar de specialiștii în dermatologie.

Tratament pentru acnee

Anticoncepționalele pot ameliora acneea, în cazul în care te confrunți cu ea. Coșurile au și determinare hormonală, pe lângă calitatea pielii fiecărei femei.

Asta înseamnă că nivelul de hormoni din corp, în special testosteronul (hormon pe care îl au bărbații în cantități mai mari, dar care e produs și de ovare), influențează apariția coșurilor. Adică, dacă ai un nivel de testosteron ridicat, cel mai probabil te confrunți cu acnee.

În momentul în care începi să iei anticoncepționale, nu va mai exista testosteron în sânge, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari ca acneea să ți se amelioreze.

Cum testosteronul este de asemenea una din cauzele responsabile pentru producerea excesului de sebum, vestea bună este că și calitatea pielii ți se va îmbunătăți (dacă suferi de exces de sebum sau tenul tău este unul gras).

Anticoncepționalele previn anumite boli

Anticoncepționalele pun ovarele în repaus, ceea ce înseamnă că previn multe boli date de dereglările acestora, care sunt inerente când ovarele funcționează mulți ani la rând.

Printre aceste boli, care pot fi prevenite, se numără: chistul ovarian, cancerul ovarian, endometrioză, polipul endometrial, fibromul uterin, cancerul endometrial, adenomioza, nodulii și chisturile mamare (mastoză fibro-chistică).

Atenție!

Tratamentul cu anticoncepţionale nu este recomandat fumătoarelor (pot apărea complicaţii cardiovasculare), celor cu boli hepatice, hipertensiune arterială, diabet, varice, epilepsie şi celor cu cancer de sân sau de endometru.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »