Actualitate »

Alimentele care declaşează durerile cauzate de osteoartrită

Autor: Alina Corneanu | 19 January, 08:05 | 1 comentariu

Alimentele bogate în zinc, cum sunt şi fructele de mare, carnea de pui sau cacaua, pot declanşa durerile în cazul persoanelor care suferă de osteoartrită, potrivit unui studiu recent.


Cartilajele pot fi afectate de schimbările moleculare implicate în procesarea zincului, au descoperit oamenii de ştiinţă coreeni.

Mai exact, proteina cunoscută subdenumirea de ZIP8 transportă zincul în interiorul celulelor, ceea ce declanşează schimbările moleculare care pot duce în timp la distrugerea completă a cartilajului.

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologie ,,Gwangju” din Coreea au descoperit legătura dintre alimentele care au un conţinut ridicat de zinc şi simptomele osteoartritei în urma mai multor analize pe cobai realizate în laborator.

,,Nu putem spune că zincul este principalul vinovat care declanşează durerea la persoanele care suferă de osteoartrită, însă mineralul este strâns legat de o serie de evenimente moleculare care duc la distrugerea cartilajului. Urmează să efectuăm şi alte studii şi sperăm să se dezvolte rapid medicamente care să stopeze progresia acestei boli”, a afirmat Jang-Soo Chun, cercetător la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologie ,,Gwangju”.

Doar în Anglia şi în Ţara Galiilor se realizaeză peste 140.000 de operaţii de înlocuire de şold sau de genunchi, intervenţiile fiind mai mult decât necesare într-o fază avansată a bolii.      

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Liviu | 19 January 2015, 10:01
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »