Familia ta / Bebe »

Alimente care pot crește producția de lapte matern

Autor: Dorina Novac | 19 September, 11:00 | 1 comentariu

Laptele matern este alimentul perfect pentru bebeluș, răspunzând tuturor nevoilor alimentare ale acestuia. Alimentația sănătoasă a mămicii este la fel de importantă în perioada de alăptare ca și în cea de sarcină.


Calitatea laptelui matern este afectată într-o oarecare măsură de alimentele consumate. Din acest motiv este recomandată o dietă bogată în diferite tipuri de alimente, despre care se consideră că pot crește atât cantitatea și calitatea laptelui.

Nu adăuga lapte praf în primele câteva săptămâni. Producția ta de lapte va scădea. Bebelușul trebuie să golească în întregime sânii pentru ca aceștia să producă suficient lapte în continuare. Alaptează chiar dacă crezi că nu mai ai lapte – adevărul este că, cu cât alaptezi mai mult, cu atât mai mult lapte vei produce.
 
Orzul
 
Orzul conține un polizaharid despre care s-a demonstrat că are capacitatea de a crește prolactina, cunoscută sub denumirea de hormon al lactației.

Orzul integral este totodată o sursă importantă de fibre, proteine și calciu. Acesta se găsește decotricat, nedecorticat, sub formă de fulgi sau făină și poate fi introdus în alimentație prin adăugarea sa în supe, salate,orezuri sau în pâinea de casă.

Papaya

Acest fruct este folosit încă din vechime în culturile asiatice de către mamele care alăptează. Cu toate că momentan nu există studii pentru a susține capacitatea sa de a stimula lactația, papaya reprezintă și o sursă de vitamine și elemente esențiale. Fructul poate fi consumat proaspăt sau gătit, alături de iaurt, cereale, diferite alte fructe, sau în salate și supe de inspirație orientală.
 
Află AICI despre alăptarea în public

Dovleacul

Un alt aliment cunoscut pentru aportul pozitiv la creșterea lactației este dovleacul. Atât bostanul, cât și dovleceii sunt considerați benefici pe perioada alăptării. În plus, aceștia conțin și foarte multe vitamine și substanțe nutritive esențiale. Pot fi consumați în plăcinte, ca diferite garnituri, sau sub formă de supă cremă.

Pepenele roșu
 
Pepenele roșu este un aliment care crește producția de lapte și are un puternic hidratant  și este sursă foarte bună în vitamina A.
Alte alimente care se recomandă să fie consumate în perioada alăptării sunt: piersicile, sparanghelul, usturoiul, semințele de susan, da mac și coriandru, grăsimile sănătoase și fructele cu conținut ridicat de apă.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:49

Super-oferta: oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »