Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimente care cresc producția de colagen

Autor: Cristina Mitrea | 11 February, 10:40 | 0 comentarii

Colagenul este o proteină care se găsește în mușchi, oase și tendoane și este cel care oferă pielii noastre formă și elasticitate. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul produce din ce în ce mai puțin colagen, ceea ce duce la dureri de articulații, apariția ridurilor și piele lăsată. Pentru a combate aceste declin, poți apela fie la suplimente, fie la alimente care stimulează producția de colagen.


Peștele

Sursă generoasă de acizi grași Omega 3, peștele este un aliat al pielii sănătoase. Acizii ajută la protejarea membranei grase care înconjoară celulele pielii, susținând astfel structura pielii. Somonul este foarte bogat în Omega 3, alți pești recomandați fiind macroul, păstrăvul, heringul și tonul.

Legumele și fructele roșii

Având în compoziție licopen, un antioxidant care acționează ca un stimulant al colagenului, legumele și fructele roșii (ardei gras roșu, căpșuni, roșii, ardei iute roșu, pepene verde, sfeclă roșie, mere roșii)  îți sunt utile dacă vrei să-ți păstrezi pielea întinsă pentru mai multă vreme și dacă vrei să întârzii apariția durerilor de articulații.

Legumele cu frunze

Dacă legumele roșii nu te încântă, e bine să știi că și cele verzi contribuie la stimularea producției de colagen. Consumă, după preferințe, varză, salată verde, salată Romaine, kale, spanac, broccoli, ștevie, leurdă.

Citricele

Vitamina C din compoziția citricelor ajută aminoacizii să se transforme în colagen și, în plus, contribuie la neutralizarea radicalilor liberi care tind să rupă fibrele de colagen și să scadă elasticitatea pielii. O portocală pe zi sau două mandarine sunt suficiente pentru a ajuta organismul să crească producția de colagen. Sau poți bea zilnic sucul de la o lămâie, într-un pahar cu apă, ca atare sau îndulcit cu 1 linguriță de miere.

Avocado

Sursă de vitamina E și de acizi grași Omega 3, care cresc producția de colagen, avocadoul poate fi consumat sub formă de pastă pe pâine, amestecat simplu doar cu suc de lămâie și sare, în salate, sub formă de guacamole, cu ouă la micul dejun sau în combinații dulci, după preferințe.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »