Actualitate »

Alăptatul poate reduce riscurile de cancer la sân

Autor: Raluca Cocriş | 18 August, 14:56 | 1 comentariu

Dacă nu alăptezi după ce dai naştere la doi sau la mai mulţi bebeluşi, eşti expusă cancerului la sân, din cauza receptorilor de estrogen şi de progesteron negativi, spun cercetătorii americani.


Coordonatorul experimentului Julie Palmer, epidemiolog la „Slone Epidemiology Center“, a declarat că descoperirile se bazează pe datele strânse începând cu anul 1995.

Pentru rezultatele experimentului „Black Women’s Health Study“ au fost implicate 59.000 de femei de origine afro-americană.


Potrivit lui, în 14 ani de cercetări, 318 de femei au dezvoltat cancer la sân cu receptori de estrogen şi de progesteroni negativi, în timp ce 457 ditnre ele au făcut acelaşi tip de cancer cu receptori pozitivi.


Din studiul publicat în „The Journal Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention“ reiese că femeile cu doi sau mai mulţi copii şi care nu alăptează au cu 50 % riscuri de a face cancer cu receptori de estrogen şi progesterone negativi.


În comparaţie, la femeile care au alăptat nu se regăsea nicio legătură dintre cancer la sân şi receptori.


„Rezultatele noastre sugerează că alăptarea poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului la sân, în special a celui care este mai dificil de tratat“, a spus Palmer.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 26 April 2015, 16:43
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! am urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »