Familia ta / Discutii intre mamici »

Ajută-ți copilul să-și depășească temerile!

Autor: Dorina Novac | 12 February, 19:00 | 0 comentarii

Copiii adoră să se ghemuiască în patul părinților și să se bucure de compania lor pe timpul nopții. Micuții cu greu se desprind de acest obicei, deoarece se simt protejați, răsfățați și în siguranță. Această deprindere poate avea efecte negative atât asupra dezvoltării armonioase a copiilor, cât și asupra vieții de cuplu a părinților.


Tot mai multe studii arată că, până la vârsta de 6 luni este indicat ca copilul să doarmă alături de mami și tati. Această deprindere facilitează alaptarea, dar și permite părinților să supravegheze mult mai uşor micuţul pe timpul nopţii.

După 6 luni, este bine ca părinții să renunțe la obiceiulde a împărți patul cu cel mic. Specialiștii spun că somnul alături de copil ar putea avea un impact negativ nu doar asupra micuțului, dar și asupra mamei. Aceasta se poate confrunta cu stări de anxietate, iar piciul crește închistat, nesigur și temător.

Copilul în patul conjugal

Prezența copilului în dormitorul conjugal poate avea un impact negativ asupra intimitații dintre cei doi părinți. Unele femei au tendința de a pune copilul pe primul loc, ignorând nevoile tatălui și pe ale sale. De asemenea, sunt părinți care se mint în patul conjugal. Astfel, chiar dacă au probleme în căsnicie, aceștia se ascund în spatele copilului. După apariția copilului, viața sexuală a părinților devine un subiect tabu, care se consumă de cele mai multe ori în tăcere, cu lumina stinsă și copilul lângă ei.

Încurajează-l să doarmă singur

Dormitul singur este o deprindere importantă pentru copil, iar procesul de mutare din patul părinților se face treptat. Amânarea obiceiului ca micuțul să doarmă singur este legată de existența unor frici. Copilul înțelege această separare ca o despărțire de mami și tati, de aceea, face crize și plânge ore în șir.

Totuși, specialiștii spun că este o idee bună să laşi copilul să plângă la culcare, ca strategie de a-l învăţa să doarmă singur. Cu cât copilul va învăța mai repede să adoarmă singur, cu atât el și părinții vor avea parte de perioade de somn mai lungi și fără întreruperi.

Transformă frica în joc

Dacă nu reușești să-l convingi, după nenumărate încercări eșuate, trebuie să dai dovadă de multă răbdare, să adopți o atitudine calmă și pozitivă. Psihologii spun că nu există o soluție universală care să se aplice tuturor copiilor, deoarece acceptă schimbările în mod diferit.

Află AICI ce plante sunt toxice pentru copii!

Dacă cel mic nu este pregătit să facă pasul, ajută-l să-și depășească temerile: descoperă-i imaginația, construiți super-eroi și faceți din întuneric - lumină. Asigură-i tot sprijinul și atenția ta ca să simtăcă-i ești mereu alături! 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »