Sanatatea ta / Tratamente »

Ai probleme cu circulația și mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce să faci că să rezolvi problema!

Autor: A.C. | 10 January, 17:15 | 0 comentarii

Problemele sistemului circulator apar atunci când sângele nu mai ajunge cum trebuie la mâini, picioare, inima și restul corpului, inclusiv degetele de la mâini și picioare.


Vasele de sânge pot fi blocate de trombocite, care se acumulează pe pereții venelor și arterelor. Acest lucru poate duce la o circulație defectuoasă.

Tensiunea, varicele, problemele cerebrale, bolile de inima, bolile de rinichi, anevrismul, ateroscleroza și flebita pot fi cauzate de circulația proastă. Aceste probleme pot fi rezolvate făcând câteva schimbări în stilul de viață. Piperul, usturoiul, ginkgo biloba și ghimbir au un efect benefic în cazul problemelor circulatorii.

Încearcă să mănânci mai multe fibre, fructe și legume în fiecare zi. Bea cel puțin șase pahare de apă și redu cantitățile de ceai și cafea la doar două pe zi. Și alcoolul are un efect dăunător, așa că trebuie consumat în cantități moderate. Încearcă să faci sport în fiecare zi. În câteva săptămâni vei observa schimbările.

Câteva sfaturi de urmat dacă suferi de probleme cu circulația sanguină!

Urmează o dietă sănătoasă și naturală

Este vorba pur și simplu de a fi pe deplin conștienți de ceea ce mâncăm și de a alege să consumăm numai alimente sănătoase și naturale, pe cât de mult posibil.

Astfel, este recomandat să includem în dieta noastră mai multe fructe și legume și cât mai puține semipreparate sau alimente congelate. De asemenea, este indicat să consumăm carne slabă, dar nu mai mult de două ori pe săptămână - carnea de pui sau de curcan.

Se vor evita, de asemenea, produsele de patiserie și dulciurile, deoarece acestea au o valoare calorică mare și nu conțin nutrienți. La fel, zahărul și sarea sunt dușmani ai sănătății.

Un ultim sfat: atunci când îți este sete, bea cât mai multă apă. Lasă deoparte sucurile acidulate, așa-zisele sucuri naturale din fructe, băuturile energizante etc.

Un pic de mișcare în fiecare zi 

Ideea de mișcare nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi la sala de sport, ci să duci o viață cât mai activă. Acest lucru te va ajuta să ai o inimă sănătoasă și o bună circulație sanguină. Iată câteva idei de exerciții fizice ușoare:

- Mergi în fiecare zi o jumătate de oră pe jos (poate fi o plimbare până la magazin sau prin parc, este alegerea ta);
- Mergi la piscină de două ori pe săptămână - înotul este singurul sport care îți pune în mișcare toate grupele de mușchi. De asemenea, te scapă de durerile de spate și te relaxează;
- Nu sta acasă, în fața televizorului - mai bine ieși cu prietenii în oraș;
- Dacă ai un animal de companie, scoate-l regulat afară și profită de plimbare.

Mai multă vitamina C

Vitamina C joacă un rol fundamental pentru starea de sănătatea a inimii și a sistemului circulator, întrucât aceasta împiedică acumularea de colesterol pe artere. Totodată, vitamina C stimulează producerea de colagen care, la rândul său, repară arterele deteriorate și le menține elastice.

Vitamina C este produsă de corpul uman, însă cea mai mare cantitate trebuie asimilată printr-o alimentație sănătoasă: portocale, grepfruit, pomelo, lămâi, kiwi, căpșuni, papaya, broccoli etc.

Consumă acizi grași benefici pentru inimă

Inima are nevoie de acizi grași sănătoși precum Omega-3 și Omega-6 pentru a funcționa corespunzător. Iată ce rol au acizii grași în alimentație:

- diminuează riscul de aritmie cardiacă;
- reduc numărul trigliceridelor;
- previn formarea plăcii de grăsime pe artere;
- reduc tensiunea arterială.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »