Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ai probleme cu căderea părului? Care sunt principalele cauze

Autor: A.C. | 12 September, 14:25 | 0 comentarii

Problemele părului indică, de obicei, o suferință ascunsă, întrucât părul este un adevărat barometru al sănătății. Totuși, dificultățile podoabei capilare depend de factorii genetici, dar și de neîngrijirea părului.


Dacă te confrunți și tu cu această problemă, află care sunt principalele cauze ale căderii părului și învață cum să le tratezi.

Deficiența de fier poate duce la căderea părului. Pentru a te asigura că ai o cantitate suficientă de fier în organism, mănâncă mai multă carne roșie și cât mai multe legume.

Mineralele sunt foarte importante pentru creșterea părului. Mănâncă fructe și legume proaspete în fiecare zi pentru a asigura nivelul normal de minerale în organism.

Tiroida leneșă este o altă problema care duce la căderea părului. Dacă această glandă nu funcționează bine, riști să pierzi foarte mult par.

Anemia este o frecventă cauză a căderii părului. Astfel, este bine să consumi alimente bogate în fier, precum ficatul (nu și dacă ești însărcinată), cereale integrale, legume cu frunza verde-închis, ouă, curmale și stafide.

Diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care pot duce la căderea părului. De asemenea, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a apariției acestuia în zone nedorite precum față sau mâini.

Vopsirea părului, întinderea sau decolorarea pot duce la căderi temporare de păr. Firele pot cădea din rădăcină în urma traumatizării scalpului cu soluții chimice.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »