Actualitate »

Ai o viaţă socială activă? Iată ce efect are asupra creierului!

Autor: Alina Corneanu | 15 April, 08:15 | 2 comentarii

Persoanele care sunt sociabile sunt şi cele care au mai multă grijă de sănătatea creierului, potrivit specialiştilor de la Universitatea Oxford.


În urma testelor, cercetătorii au observat că persoanele care au prieteni şi care au o viaţă socială activă reuşesc să stimuleze astfel activitatea cerebrală.

În cadrul studiului, specialiştii au întrebat cei 18 participanţi (bărbaţi şi femei) câţi prieteni au, cât de des vorbesc cu ei, dar şi la cât timp ies împreună.

Rezultatele obţinute au arătat că deşi participanţii aveau mai mulţi prieteni, ei obişnuiau să iasă în oraş şi să comunice în medie cu 20 dintre ei.

În plus, în urma scanărilor cerebrale cercetătorii au observat că regiunea din creier responsabilă de comunicare (cortexul anterior) era mai mare la participanţii care avea o viaţă socială activă.

,,Persoanele care au mai mulţi prieteni reuşescă să menţină pentru mai mult timp activitatea creierului tot mai intensă. Astfel şi riscul de a apariţie a problemelor cognitive este unul mai redus”, a afirmat MaryAnn Noonan, cercetător la Universitatea Oxford.    

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nelu | 22 September 2014, 03:13
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Adriana | 15 April 2015, 15:09
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »