Sanatatea ta / Ce te doare »

Ai dureri îngrozitoare în timpul menstruației? Poți suferi de boala asta gravă

Autor: A.C. | 18 December, 15:00 | 0 comentarii

Medicii ginecologi susțin că o menstruație dureroasă este normală pentru femeile tinere pentru că ciclul lor tocmai începe să se dezvolte.


Însă dacă suferi de dureri teribile la menstruație în timpul perioadei de adult este cel mai bine să mergi la un medic ginecolog pentru a exclude endometrioză, o problema gravă a sistemului reproducător.

În cazul endometriozei, țesutul care acoperă uterul în interior se extinde în afară lui și poate crește în locuri în care nu ar trebui să se afle, precum peritoneul, ovarele sau intestinele.

Atunci când o femeie care are această boală începe menstruația, aceste fragmente încep să se comporte că și cum s-ar află în interiorul uterului.

Se măresc, apoi unele sunt eliminate în timpul menstruației. Aceste procese care apar în locuri diferite cauzează dureri extrem de puternice.

Iată care sunt alimentele care te pot ajuta în această perioadă!

Apa

Chiar daca nu are gust și nici miros este extrem de benefică sănătății tale mai ales în această perioadă. Acum pierzi foarte multe lichide iar hidratarea este vitală. Astfel, vei ajuta corpul să nu mai rețină lichide și să nu te mai balonezi.

Vitaminele benefice

Vitamina E o poți găsi în avocado sau în gălbenuș, iar vitamina B6 din banană și ovăz de ajută să sapi de balonare.

De asemenea nu uita de vitamina C din fructe precum citricele, care ajută aparatul reproducător.

Vitamina K este indispensabilă în menținerea echilibrului coagulării sângelui, o poți găsi în ficatul de gâscă, gălbenușul de ou fiert, uleiul de pește.

Nucile și semințele

Adevărate izvoare de sănătate, bogate în vitamine, minerale și acizi grași, te ajută să combați oboseala și depresia.

În plus vei evita în felul acesta să dai fuga în dulciurile apetisante din comerț.

Legumele cu frunze verzi

Bogate în fier și extrem de benefice în această perioadă în care tu pierzi o cantitate semnificativă de fier din oganismul tău, Însă consumul lor trebuie să fie moderat deoarece există riscul apariției balonării.

Cafeaua

Nu face exces în aceste zile de cafea. Limitează-te la una mică, simplă, neagră. Cafeina este responsabilă de creșterea acidității gastrice. O foarte bună alternativă ar fi ceaiul indian.

Pont

Nu uita să te odihnești suficient, mai ales în această perioadă, și să nu depui eforturi mari pentru a nu solicita și mai mult oganismul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »