Actualitate »

Află ce se întâmplă dacă pierzi o oră de somn!

Autor: Alina Corneanu | 06 March, 13:20 | 0 comentarii

Deși ai putea crede că o oră în plus de somn te ajută să-ți încarci bateriile, cercetătorii spun că te poate ajuta și să câștigi în greutate, potrivit ultimelor cercetări în domeniu.


Rezultatele unui studiu recent au arătat că reducerea perioadei de somn chiar și cu o oră te poate face ca a doua zi să mănânci mai mult. Din păcate și o oră în plus de somn poate avea aceleași efecte asupra greutății.

În cadrul studiului, specialiștii de la Universitatea de Medicină Penn State din SUA au analizat obiceiurile legate de somn în cazul a 342 de adolescenți care obișnuiau să doarmă în medie șapte ore pe noapte.

Astfel, rezultatele obținute au arătat că atunci când aceștia dormeau cu o oră în plus sau în minus consumau a doua zi cu 210 calorii mai mult, echivalentul a două cupe de înghețată.

De asemenea, participanții aveau tendința de a face alegeri alimentare nesănătoase, mai exact alegeau alimente bogate în grăsimi.

,,Am ajuns la concluzia că schimbarea duratei de somn poate influența greutatea persoanei. Modificările care apar în organism atunci când dormim mai mult sau mai puțin ne face să alegem alimente nu tocmai sănătoase a doua zi”, a afirmat Fan He, autorul studiului și profesor la Universitatea de Medicină Penn State din SUA.

Concluziile cercetării urmează să fie prezentate în cadrul întâlnirii din 2015 a Asociației Americane de Cardiologie.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »