Viata sexuala / Fertilitate »

Adevărat sau fals? Mituri despre fertilitate

Autor: Cristina Mitrea | 09 October, 10:20 | 0 comentarii

De-a lungul timpului au circulat diverse mituri despre aspectul fizic al unei femei și capacitatea sa de a aduce pe lume copii: șoldurile largi arată că o femeie este fertilă, sânii mici indică dificultatea de a avea copii și multe altele. Studii recente arată ce anume e mit și ce e realitate în legătura dintre felul în care arată o femeie și posibilitatea ei de a fi o mamă sănătoasă.


Mit: Femeile cu șolduri înguste sunt infertile

Fals! Medicii spun că nu există nicio legătură între șoldurile femeilor și fertilitate. Așa că nu te îngrijora dacă nu te încadrezi în standardele celor care consideră că acest aspect este important pentru a putea concepe.

Mit: Femeile cu sâni mici au probleme de fertilitate

Fals! Nu există nicio conexiune între dimensiunea sânilor și fetilitate, sunt de părere specialiștii, atât femeile cu sâni mici, cât și cele cu sâni mari având aceleași șanse de a rămâne însărcinate. Ce recomandă aceștia, însă, este ca dacă o femeie observă că i-au apărut noduli la sân sau scurgeri, să meargă la un consult.

Mit: Dacă ești subponderală, șansele de a rămâne însărcinată scad

Parțial adevărat! E posibil ca o femeie cu o  greutate mai mică decât ar trebui pentru înălțimea, constituția și vârsta ei să aibă cicluri neregulate și probleme cu ovulația. Aceste aspecte ar putea îngreuna procesul de concepere, dar nu înseamnă că femeia este infertilă. Dacă încerci să ai un copil e bine, deci, să te apropii de o greutate sănătoasă.

Mit: Dacă ești supraponderală, nu poți rămâne însărcinată

Parțial adevărat! Anumite studii au legat obezitatea femeilor de infertilitate, pentru că excesul de grăsime din corp poate încetini activitatea organelor, inclusiv a celor reproducătoare. Însă a avea câteva kilograme în plus nu înseamnă a fi obeză! E indicat să discuți cu medicul tău despre cele mai bune metode de a ajunge la o greutate sănătoasă pentru a putea rămâne însărcinată.

Mit: Părul lung e un semn de fertilitate

Fals! Deși un păr sănătos, mătăsos și lung e un semn de sănătate, nu înseamnă neapărat că femeia este fertilă, așa cum un păr casant și aspru nu reprezintă un semn de infertilitate, asigură specialiștii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »