Viata sexuala / Sex&dragoste »

Adevărat sau fals despre orgasmul feminin

Autor: Mădălina Hârjoi | 05 November, 10:35 | 3 comentarii

Marele „O“, cum mai este numit, orgasmul feminin este considerat unul dintre cele mai dezbătute subiecte printre bărbați și femei. În jurul acestuia gravitează numeroase mituri și este bine să știm ce este adevărat și ce nu despre cel mai natural răspuns sexual al femeii.


Articole similare:

Mit: Femeile ajung la orgasm doar prin penetrare

Fals: 30% din femei au orgasm în mod regulat, în timp ce restul au nevoie de stimularea clitorisului pentru a atinge punctul culminant. În plus, o treime dintre femeile active din punct de vedere sexual nu ajung la orgasm în timpul actului sexual, potrivit Societății de Obstetrică și Ginecologi din Canada.

Mit: Secreția vaginală este același lucru cu ejacularea feminină

Fals: În timpul excitării și a actului sexual, vaginul eliberează secreții vaginale, care oferă lubrifiere naturală. În timpul orgasmului, sunt stimulate unele glande care secretă un fluid. Lichidul circulă spre canalul uretral, fiind expulzat prin orificiul urinar. Aşa are loc ejacularea în cazul femeii.

Mit: Nu există niciun punct G

Poate: Existența punctului G este încă în curs de dezbatere, în ciuda convingerii că orgasmul apare în urma stimulării acestui loc. Se crede că glandele Skene, amplasate pe peretele posterior al vaginului, în apropierea capătului inferior al uretrei, face parte din punctul G. Acesta are mărimea unui bob de mazăre și, prin stimulare, ar produce orgasmul.

Mit: Poate fi vaginal sau clitoridian

Adevărat: Un studiu publicat în 2014 în „Clinical Anatomy“  arată ceea ce sexologii cred de multă vreme: pentru majoritatea femeilor epicentrul orgasmelor este clitorisul, nu vaginul sau punctul  G. Dar, pot fi și cazuri, mai rare, când orgasmul cauzează contracții ritmice în vagin, astfel încât femeia poată simți astfel de trăiri pe toată suprafața lui.

Mit: Dacă o femeie nu poate ajunge la orgasm, înseamnă că partenerul e de vină.

Fals: Partenerul își poate ajuta iubita/soția să aibă orgasm, dar în cele din urmă, femeia este responsabilă dacă atinge punctul culminant sau nu.

Un studiu recent publicat în revista „Sexologie“ arată că femeile care au gânduri erotice și se concentrează pe senzațiile corpului în timpul actului sexual au o probabilitate mai mare de a avea orgasm.

Dorința sexuală și orgasmul sunt influențate de creier și de sistemul nervos, care controlează glandele sexuale și organele genitale. De aceea, este important ca partenerii să comunice în timpul relațiilor intime.

Mit: Preludiul are un rol crucial

Adevărat: Bărbații uită de cele mai multe ori să se concentreze pe sentimentele, senzațiile, gândurile și plăcerea din timpul relației intime.

Potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Științe Kinsey, pentru femei preludiul poate fi mai incitant decât sexul în sine, motiv pentru care nu ar trebui să se sară peste această etapă importantă din timpul relației intime.

Mit: Femeile ajung mai greu la orgasm decât bărbații

Fals: Oamenii de știință spun că femeile nu au neapărat nevoie de mai mult timp decât bărbații pentru a ajunge la orgasm. În urma unui studiu recent, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că bărbații au orgasm, în medie, cu doar câteva secunde mai repede decât persoanele de sex feminin.

Știai că...
...la nivelul clitorisului există în jur de 8.000 de receptori responsabili de plăcerea sexuală? Comparativ, penisul are doar 6.000.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Laura | 05 November 2015, 13:43
Cum sa faci bani rapid! Chiar daca pare incredibil, acum exista mijloace si cursuri ultraperformante care te invata simplu cum sa faci bani rapid. Noi iti oferim si un sistem practic in care descoperi pas cu pas, in cateva zile, cum sa faci bani rapid. Cautam insa oameni foarte seriosi! Daca esti unul dintre ei, asteptam sa ne ceri detalii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Stefan | 05 November 2015, 19:06
Nu pierdeti ocazia unica de-a face parte din grupul celor mai inspirati romani, cei care in curand isi vor ridica nivelul de trai, lucrand de acasa doar 2-3 ore/zi.Daca sti ca esti perseverent, serios in tot ce faci, sigur locul tau e alaturi de noi. Trimite “INFO” la adresa : [email protected] , si afli cat de simplu poti sa-ti schimbi viata pentru totdeauna.
3 Postat de: Mihai | 15 June 2016, 00:07
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »