Stil de viata&dieta / Nutritie »

Acestea sunt alimentele despre care nu ştiai că au gluten!

Autor: Ramona Liță | 02 March, 16:40 | 0 comentarii

Dacă ai exclus din alimentație pâinea și făinoasele din dorința de a te proteja de gluten, află că acesta se poate găsi şi în alte alimente la care nu te-ai fi  gândit în mod normal.


Mai nou, glutenul se găsește în  anumite vitamine, suplimente alimentare şi medicamente  pe care și tu le consumi. Glutenul este o proteină greu de digerat de organism, iritând atât tractul digestiv, cât și alte organe. Se găsește  în cereale: grâu, hamut, orz, secară.

Sosul de soia

Deși la bază este compus din semințe de soia, sosul final conține și grâu. Din fericire, pe piată poți găsi și variante care sunt 100% doar din semințe de soia

Murăturile

În procesul de fabricare al murăturilor, unele branduri folosesc oțetul din orz; orzul fiind una din cerealele bogate în gluten

Hot dogul

Chiar dacă știi că atât pâinea, cât și făinoasele trebuie evitate, crenvurștii și sosul pe care le folosești la prepararea hot dog-ului pot avea în compoziție gluten provenit din grâu.

Dressingul pentru salată

Dacă  vrei să folosești un dressing pentru salată cumpărat de pe piață, trebuie să ții cont de faptul că sosurile pentru salate conţin agenţi de îngroşare, iar o mare parte dintre ei conţin gluten. Amidonul este un derivat din grâu.

Chipsurile cu arome

Gustul atât de variat și bogat este obținut în urma unor procese în care se implică și ingrediente  ce conțin gluten cum ar fi orzul, grâul, secara.

Atenție!

Produsele care sunt fără gluten au de cele mai multe ori un nivel crescut de zaharuri, grăsimi saturate și aditivi alimentari.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »