Psiho / Dezvoltare personala »

Aceste activități îți mențin creierul tânăr!

Autor: Ramona Liță | 25 September, 13:15 | 0 comentarii

Cu cât acorzi o atenție mai mare creierului tău, cu atât mai mare vor fi șansele de a preveni îmbătrânirea acestuia.


Modalitatea prin care creierul uman poate stimula crearea de noi neuroni este cunoscută sub numele de neurogeneză.

Nu mai este un secret pentru nimeni că o dată cu timpul și creierul își pierde o mare paret din celulele nervoase. Însă acum se pare că această acțiune poate fi reversibilă, atât timp cât te preocupi de starea ta mintală prin intermediul activităților ce pot să îți mențină creierul tânăr timp îndelungat.

Sportul, indicat și pentru minte

Conform multiplelor studii făcute cu privire la beneficile sportului în viața oamenilor se pare că există o legătură destul de strânsă între mișcare și starea creierului. Motivul nu este doar acela că ajuta la o mai bună oxigenare a celulelor din organism, responsabile de bunăstarea creierului fiind și endorfinele ce se eliberează în organism atât î timul cât și după ce ai făcut mișcare.

În felul acesta starea ta de spirit se va îmbunătăți considerabil, crescând rata metabolică și întărirea celulelor nervoase.

Sportul reprezintă una dintre modalitățile prin care te poți deconecta și îngriji în același timp atât de trupul cât și de psihicul tău.

Află cum stai cu memoria AICI

Credința alungă anxietatea

Rugăciunea te ajută să înțelegi mai bine realitatea și să gestionezi mai bine stresul.

Specialiștii sunt de părere că persoanele ce anumite credințe sunt mult mai concentrate pe ceea ce fac, mult mai pozitive și ferite de acțiunile stresante.

În plus, pozitivismul generează o stare de bine ce ține sistemul imunitar puternic și astfel ești ferit de boli.

Alimentația sănătoasă, esențială pentru creier

Cel mai mare dușman al sănătății tale este alimentația predominantă în grăsimi saturate. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum sporit de produse semifabricate este responsabil cu încetinirea neurogenezei.

Cu cât ai un consum caloric mai mic, cu atât mai bine va funcționa organismul tău. Nu trebuie să faci excese alimentare sau să ai un regim sărac în alimente, varietatea este cheia.

Un echilibru al varietății alimentare, deoarece corpul tău are nevoie de vitamine și minerale din diverse legume și fructe pentru a avea toți nutrimenții.

Sexul, un motor natural al creierului

Despre activitatea sexuală s-au spus foarte multe printre care și faptul că ajută la ameliorarea tensiunii, reduce semnificativ stresul, ajută la eliberarea endorfinelor, îți asigură o încărcătură energetică pozitivă și puternică, toate aceste aspecte fiind responsabile și cu partea creierului responsabilă cu amintirile.

În plus, sexul este un element destul de important în cadrul unei relații ajutând la o apropiere a cuplului și la a crea o punte care să susțină bunul demers al relației.

Ultimul, dar nu cel din urmă element care stimulează neurogeneza este cititul, mai ales dacă te pregătești să înveți o limbă străini nouă ție. Cu cât vei citi mai mult și vei acumula mai multe informații cu atât mai puternic va fi creierul tău și va produce mai multe sinapse neuronale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »