Stil de viata&dieta / Diete »

Accelerează-ți metabolismul cu acest suc!

Autor: Daniela Purcaru | 15 May, 14:00 | 0 comentarii

Este o băutură nutritivă perfectă dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus fără riscul de a le pune la loc.


În amestec cu sucul de lămâie, gelul de aloe vera și ghimbir, sucul de castraveți te ajută să slăbești mai ușor și stimulează metabolismul, cu atât mai mult dacă îl bei seara. În timpul somnului, activitatea metabolică scade, iar sucul începe să acționeze. Pentru a-l face, combină într-un blender un castravete descojit, o lămâie, câteva fire de pătrunjel, o linguriță de ghimbir, alta de suc de aloe vera și o jumătate de pahar de apă.

Previne retenția de lichide

Balonarea și retenția de apă pot fi combătute și cu suc de castraveți. În plus, va trebui să ai grijă să elimini sau să reduci consumul de grăsimi și sare. Semințele de castravete previn constipația, iar aportul de magneziu pe care-l aduce sucul reglează tranzitul intestinal, deci te ferește de balonare.

Combate îngrășarea după ce ai slăbit

Băut în amestec cu suc de ananas, cel de castravete îți sporește șansele să slăbești, fără a recâștiga din kilogramele pierdute. Băutura conține vitamina C și bromelină, o substanță din ananas care accelerează metabolismul. Vitamina C previne obezitatea și permite corpului să intensifice cu până la 30% arderile de grăsimi acumulate.

Nu-ți crește aportul caloric zilnic

Dacă bei un singur pahar cu suc de castraveți nu vei obține o creștere prea mare a aportului caloric zilnic, deoarece conține aproximativ 16 calorii. La acestea se adaugă substanțe nutritive ca magneziul, vitamina C și K, potasiul. Prepară-l măcar o dată pe săptămână pentru a scăpa un ritm lent și sănătos de grăsimile acumulate.

Citește și: 5 mituri false despe metabolism

Un amestec pentru talie subțire

Un alt suc care te ajută să slăbești este cel pe care-l poți face din castraveți, spanac și mere. Mai precis, ai nevoie de:

- 1 castravete,
- 1 măr verde,
- ghimbir ras, opțional,
- 1 mână de frunze de spanac.

Cureți de coajă și tai bucățele castravetele și mărul, apoi le treci printr-un blender împreună cu spanacul rupt în fășii, puțin ghimbir, dacă dorești, și puțină apă.

Pentru a nu-și pierde din proprietățile nutritive, sucul trebuie băut la puțin timp după preparare. 

Știai că...

...sucul de castraveți, la fel ca acelea de pepene, lămâie, țelină, te hidratează foarte bine, îți reduce pofta de mâncare și prelungește starea de sațietate? Are și efect diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează corpul să elimine toxinele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »