Familia ta / Bebe »

A venit pe lume cel mic? Iată câteva sfaturi de folos!

Autor: Alina Corneanu | 25 August, 14:05 | 4 comentarii

Primul gângurit, primul plâns şi prima noapte nedormită. Aventura e de-abia la început, fie că eşti sau nu pregătită. Îţi venim în întâmpinare cu câteva sfaturi menite să te ajute să faci faţă stresului din primul an de viaţă a celui mic!


1.    Stabileşte un ,,plan de bătaie”

În funcţie şi de programul partenerului sau a părinţilor care vă ajută încearcă să stabileşti în mare un ,,plan de bătaie” când vine vorba de îngrijirea bebeluşului. Ca mamă, o să te ocupi în mare parte de toate cele necesare copilului. Cu toate acestea, nu uita că ai şi tu nevoie de odihnă şi de o alimentaţie echilibrată pentru a face faţă tuturor sarcinilor.

2.    Flexibilitatea, parte din programul zilnic

În primul an de viaţă a celui mic părinţii trebuie să dea dovadă de multă flexibilitate, spun specialiştii. ,,Deoarece nevoile copilului se modifică, într-o anumită măsură, de la o zi la alta, părinţii sunt cei care trebuie să fie într-o continuă stare de adaptare. Alături de cel mic părinţii învaţă cum să facă faţă unei probleme, dar şi cum să găsească soluţiile cele mai potrivite. De cele mai multe ori ele vin în mod natural”, explică psihologul Pamela Freundl Kirst.

3.    Găseşte sprijin în partener

Chiar dacă în prima lună mamele au tendinţa de a nu se ,,dezlipi” de cel mic din dorinţa de a-i asigura toate cele necesare, specialiştii le sfătuiesc să înveţe să împartă sarcinile cu partenerul de viaţă. În acest mod, fiecare dintre părinţi o să găsească puţinul timp necesar pentru propria persoană. ,,Este normal ca pe timpul şi discuţiile voastre să pună stăpânire copilul şi nevoile lui. Dar nu uitaţi că sunteţi şi parteneri de viaţă, nu doar părinţi. Găsiţi timp să discutaţi şi despre voi, despre nevoile voastre”, a spus psihologul Shoshana Bennett  în cartea ,,Postpartum Depression for Dummies”.

4.    Dormi când copilul doarme

Programul de somn al celui mic trebuie să coincidă cu cel al mamei, este unul dintre sfaturile specialiştilor. Este testat şi demonstrat! ,,Somnul este o necesitate medicală, în special pentru mame în prima perioadă de viaţă a celui mic. Pentru a face faţă stresului şi grijilor pe care le presupune creşterea bebeluşului este foarte important ca mama să se odihnească în acelaşi timp cu cel mic. Câteva ore neîntrerupte de somn sunt soluţia ideală de reîncărcare a bateriilor”,  a mai adăugat în cartea sa Shoshana Bennett.

5.    Prin rotaţie în ,,tura de noapte”

Pentru a face faţă noului program cea mai bună metodă este să-ţi împartţi sarcinile cu partenerul de viaţă în timpul zilei... dar şi a nopţii. ,,Lucrul” în ture este un exerciţiu bun pentru a evita epuizarea unuia dintre părinţi. În plus, dacă părinţii reuşesc să-şi recapete forţele nu există riscul apariţiei stresului, fie a stărilor de deprimare.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 25 August 2015, 16:47
Oportunitate la indemana tuturor! Oferim tuturor celor ambitiosi o cale serioasa, relaxanta si de incredere prin care isi pot rotunji veniturile, cu o activitate simpla, in timpul liber. Rezultatele si castigurile se vor vedea imediat, chiar din prima luna. Grabiti-va si cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Mihaela | 26 August 2015, 15:39
Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
3 Postat de: Mihaela | 27 August 2015, 19:29
Susţineţi-vă scopurile şi planurile cu perseverenţă şi hotărâre. Nu luaţi niciodată în considerare posibilitatea eşecului. Niciodată să nu vă gândiţi că aţi putea renunţa. Hotărâţi să staţi pe poziţie, indiferent ce s-ar întâmpla. Si, atâta vreme cât veţi refuza să renunţaţi, veţi avea succes, în cele din urmă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Marlena | 09 October 2015, 20:08
Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »