Actualitate »

A fost lansat un test de nutrigenetică

Autor: Dorina Novac | 10 July, 12:00 | 0 comentarii

Persoanele care întâmpină dificultăți în menținerea unei greutăți normale pe termen lung și care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli asociate obezității au la dispoziție o nouă investigație, anume un test de nutrigenetică. Astfel, persoanele care doresc să slăbească într-un mod sănătos pot beneficia de diete personalizate și programe de antrenament eficiente, adaptate în funcție de configurația genetică.


„Persoanele cu predispoziție genetică la obezitate întâmpină toată viața probleme în menținerea unei greutăți normale. Greutatea crescută nu numai că le afectează imaginea de sine, dar este și un factor de risc în apariția unor boli grave precum diabetul de tip 2, bolile coronariene sau sindromul de rezistență la insulină. Nutrigenetica ne oferă azi informații despre modul în care profilul genetic individual influențează răspunsul organismului la nutrimenții dintr-o dietă. Conform studiilor din domeniu, dietele și planul de exerciții recomandate în urma testului Weight Sensor cresc eficiența demersului de scădere în greutate de 2,5 ori”, a declarat dr. Antoanela Curici, directorul Medical Synevo România.
 
Genele influențează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformației fiecărui individ, potrivit ultimelor cercetări în domeniu. 
 
Oamenii reacționează diferit la conținutul de grăsimi, carbohidrați sau la numărul de calorii dintr-o dietă. Chiar și eficiența activităților sportive în programele de slăbire este influențată de configurația genetică. 
 
Noul test este unul neinvaziv, care se efectuează din probă de salivă. În urma efectuării lui, pacientul primește un raport genetic ce conține detalii privind genele cu impact în creșterea greutății, un plan de dietă și nivelul de efort fizic recomandat. 
 
De asemenea, pacienții beneficiază după testare de interpretarea rezultatelor de către un medic genetician din cadrul grupului specializat în nutrigenetică.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »