Aspectul părului te ajută sau te împiedică să faci o primă impresie frumoasă. Însă, nu este deloc uşor să ai un păr puternic, sănătos şi strălucitor.

Alina Rau, Lead Trainer, îţi face câteva recomandări în acest sens.

1. Spală-ţi părul cât mai des

Un păr curat are mai mult volum, deoarece nu este încărcat cu sebum, care îl îngreunează. Totuşi, nu e bine nici să exageraţi cu acest aspect. Nu începeţi să-l spălaţi zilnic. De 3 ori pe săptămână este suficient.

2. Usucă-ţi părul într-un mod blând

Specialiştii îşi recomandă să îţi usuci podoaba capilară cu prosopul într-un mod blând. Astfel, nu îl vei predispune la rupere. Aşa că, nu-l mai freca până simţi că nu mai ai niciun strop de apă.

3. Foloseşte uscătorul de păr cât mai rar

Şi dacă totuşi ai nevoie de el, ai grijă să-l setezi la un nivel mediu de căldură. În plus, este recomandat să foloseşti degetele pentru a aera părul în timpul uscării cu foehnul.

4. Periază întâi vârfurile

Pentru a descurca podoaba capilară mai uşor, dar şi pentru a preveni ruperea firelor, periază întâi vârfurile părului.

5. Nu-ti prinde părul foarte strâns

Nu este deloc recomandat să-ţi prinzi podoaba capilară foarte strâns. De ce? Deoarece se tensionează şi creşte riscul de rupere. Un păr strâns zilnic, puternic, cu un elastec, nu va mai arăta bine în scurt timp.

6. Masează-ţi scalpul

Un masaj de 3 minute ajută la intensificarea circulaţiei sângelui în această zonă. Aşa că, la fiecare spălare a părului, masează-ţi scalpul podoabei capilare.

7. Dă volum

Coafează-ţi părul încercând să îi dai volum de la rădăcină cu ajutorul unei perii.

8. Împleteste-ţi părul înainte de somn

Experţii în domeniu îţi recomandă să îţi împleteşti podoaba capilară în fiecare seară, înainte de somn. Acest proces îl va feri de rupere.

9. Foloseşte conditioner

Utilizează la fiecare spălare pe păr şi balsam. Acesta ajută la hidratarea firului de păr, îl întăreşte şi îl fereşte de deteriorare.