8 trucuri ca să nu «săriţi» micul dejun

1 2 jpg jpeg

1. De dimineaţă mâncăm toţi!

Este îndemnul ferm al specialiştilor, care susţin că o masă în familie este întotdeauna binevenită. Aşadar, începeţi ziua cu un mic dejun copios la care să participe întreaga familie.

2. Faceţi din dejun o plăcere şi nu o obligaţie.

Amuzaţi-vă şi relaxaţi-vă, pentru că vă aşteaptă o zi plină.

3. Treziţi-i pe cei mici puţin mai devreme pentru a le lăsa timp să savureze mâncarea.

Dejunul luat în grabă poate da reacţii neplăcute copiilor, iar pentru părinţi poate fi o corvoadă.

4. Implicaţi-vă cu toţii în pregătirea mesei.

Copiilor le place să aibă responsabilităţi de oameni mari şi, în plus, sunt şanse mai mari să încerce mâncarea dacă au participat la prepararea ei. Iar părinţii sunt fericiţi când au ajutoare.

Citeşte şi:

- 5 variante păentru un mic dejun hrănitor

- Iată ce conţine un mic dejun sănătos!

5. Farfuriile vesele, colorate, în care puteţi asorta cerealele integrale preferate vă dau o stare de bine.

Aşadar, fiţi cât mai creativi în decorarea mesei.

6. Obişnuiţi-vă cu gustul delicios al fructelor şi legumelor proaspete de dimineaţă.

Puteţi crea împreună cu copiii voştri diverse personaje folosind felii de pâine, brânză şi bucăţi de legume viu colorate. Cu cât farfuria va arăta mai bine, cu atât mai repede va dispărea mâncarea din ea!

7. Strecuraţi în farfurie şi alimente noi.

Când meniul se schimbă, începeţi cu cantităţi mici strecurate printre mâncărurile preferate. Astfel vă obişnuiţi papilele gustative cu diferitele arome.

8. Lăsaţi copiii să îşi creeze propriile sandvişuri sau gustări pe care le iau cu ei la şcoală.

Iată ce să mănânci

* Cereale şi alimente pe bază de cereale integrale (cum ar fi pâinea, fulgii din cereale integrale). Sursă de fibre, vitamine şi minerale, cerealele integrale sunt uşor de preparat şi pot fi oferite copilului şi la gustări, alături de bucăţele de fructe (banane, căpşuni, piersici, kiwi) sau suc proaspăt de mere sau portocale.

* Lapte şi produse lactate (iaurt, brânză), pentru că acestea conţin calciu şi vitaminele A şi D;

* Ou, deoarece are cel mai echilibrat conţinut aminoacidic faţă de necesarul omului, fiind termen de referinţă în estimarea valorii nutritive a altor proteine;

* Legume şi fructe proaspete, deoarece sunt bogate în fibre şi vitamine, în special în vitamina C.