8 sucuri care ne ţin sănătoşi

2 jpg jpeg

Sucul de rodie

Conţine antioxidanţii menţionaţi mai sus, dar şi calciu, fosfor, magneziu, fier şi natriu. E foarte eficient în afecţiunile sistemului cardiovascular. Nu se recomandă celor suferinzi de ulcer sau aciditate gastrică.

Sucul de grepfrut

Conţine multe vitamine din familia B-urilor, care sunt bune pentru păr şi unghii, dar şi acid ascorbic, care luptă împotriva microbilor. În plus, sucul de grepfrut ajută memoria, luptă împotriva cancerului de sân şi menţine pielea rezistentă.

Sucul de mure

Este cunoscut pentru efectele benefice în problemele cu ochii, dar şi în lupta cu diabetul zaharat. Acesta păstrează tinereţea întregului organism.

Sucul de cireşe

Conţine vitamina A, necesară dinţilor, ochilor şi pielii, dar şi fier şi vitamina C, care ajută organismul în lupta cu viruşii. Reduce, de asemenea riscul de dezvoltare al mai multor tipuri de cancer.

Sucul de acai

Aceste fructe conţin pigmenţi speciali, care previn îmbătrânirea şi ajută pielea. De asemenea, conţin acizi graşi, care ajută la activitatea normală a creierului şi a întregului sistem nervos.

Sucul de merişoare

Acesta ajută la eliminarea de toxine din corp şi are efecte diuretice. Ajută corpul să se adapteze în perioada rece.

Sucul de portocale

Acest suc creşte rezistenţa organismului la gripă, înlătură oboseala, activează funcţiile creierului şi întăreşte vasele de sânge.

Sucul de mere

Poate fi folosit în tratarea aterosclerozei şi ajută în afecţiunile ficatului, ale vezicii urinare, dar şi ale rinichilor.

Ne ajută la detoxifierea organismului

Unul dintre cele mai importante motive pentru care recomand sucul de fructe şi legume este acela că ele ajută la detoxifierea organismului.

Consumul de fructe şi legume sub formă de sucuri naturale este o modalitate uşoara de a vă asigura că organismul primeşte cantitatea necesară de vitamine şi minerale.

În plus, fructele şi legumele sunt o sursă minunată de o altă substanţă esenţială pentru sănătate: apa.