Simptomele anemiei sunt destul de vagi si includ oboseala, slabiciune si probleme de concentrare. Iata care sunt semnele care ar trebui sa te puna pe ganduri.

1. Oboseala - Acesta este cel mai comun simptom pentru toate tipurile de anemie. Oboseala aparea pentru ca organismul tau nu are indeajuns de multe celule rosii de sange pentru a transporta oxigenul in diferitele parti ale corpului.

2. Membrane palide - Acorda o atentie deosebita membranei ochiului care se afla sub pleoapa de jos, in spatele liniei genelor. Ar trebuie sa fie rosie, cu vase de sange care ies in evidenta. Daca membrana este palida, ar putea fi un semn ca nu primeste indeajuns de mult sange.

3. Probleme cu respiratia - Daca o urcare scurta pe scari te oboseste sau daca simti ca nu mai poti respira dupa un exercitiu scurt, este un semn ca organismul tau nu primeste oxigenul de care are nevoie.

4. Anxietate - Daca ai dezvoltat recent simptome de anxietate, precum palpitatiile, anemia ar putea fi de vina. 

5. Slabiciune generalizata - Corpul tau are nevoie sa primeasca oxigen in toate partile sale. Atunci cand nu sunt suficiente celule sange, vei incepe sa simti slabiciune, in special in membre.

6. Dureri de cap - Daca ai dureri de cap care nu trec cu medicamente, anemia ar putea fi de bina.

7. Menstruatie abundenta sau neregulata - Atunci cand observi aceste semne dintr-o data, mergi la ginecolog. Ai putea avea anemie.

8. Probleme de concentrare - Nu mai reusesti sa iti pui gandurile in ordine. Un nivel scazut al fierului isi pune amprenta asupra performantelor la locul de munca si asupra abilitatii de concentrare.