Ne interesează mai mult estetica şi mai puţin funcţionalitatea, iar programări la dentist facem doar atunci când ne doare un dinte sau ajungem să avem probleme grave, susţine dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală. Acestea reprezintă o parte din concluziile unui studiu realizat de Art Implant asupra comportamentului românilor faţă de tratamentele stomatologice şi de igiena dentară.

De ce apelează majoritatea românilor la serviciile unui cabinet stomatologic? În niciun caz pentru a-şi controla dantura în scop preventiv. De fapt, oamenii pun preţ pe frumuseţea dinţilor, nu pe sănătatea lor.

”70% din pacienţi vin la cabinetul stomatologic strict pentru o problemă de estetică frontală. Îi interesează doar dinţii cei mai vizibili şi deloc ce e în lateral, neglijând funcţionalitatea în favoarea albirii, de exemplu”, susţine dr. Laura Mocanu.

10% din pacienţi au dinţi lipsă

Potrivit specialistului în stomatologie generală, aproximativ 10% din pacienţi vin la cabinet pentru dinţi lipsă şi, ce este mai grav, 20% din problemele dentare sunt provocate de parodontopatie, boală cunoscută în termeni populari drept parodontoză.

Citeşte continuarea articolului AICI