7 trucuri să nu săriţi peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Specialiştii site-ului ehow.com ne învaţă cum putem face din gustarea de dimineaţă un obicei. Pasul 1. Evitaţi să luaţi cina la oră târzie. Dacă masa de seară e luată în jurul orei 19, apetitul de dimineaţă va fi mai mare. Aşa că uitaţi de sandvişurile din timpul filmului sau de gustarea de la miezul nopţii.

Pasul 2. Schimbaţi ora de trezire. Dacă dimineaţa nu aveţi poftă de mâncare, treziţi-vă mai devreme. Acest lucru vă va stimula apetitul, iar starea de foame va apărea în scurt timp.

Paul 3. Serviţi porţii mici la dejun. Chiar dacă senzaţia de foame nu există dimineaţa, încercaţi să gustaţi câte puţin din fiecare fel. Începeţi prin a servi cantităţi mici de mâncare, un măr în fiecare dimineaţă putând fi un pas spre a vă face un obicei din servitul micului dejun.

Pasul 4. Faceţi un program zilnic, pe care să-l respectaţi. Nu uitaţi să includeţi în program micul dejun şi să respectaţi ora la care aţi stabilit să vă hrăniţi. Dacă faceţi asta în fiecare zi, senzaţia de foame va reveni în fiecare dimineaţă.

Pasul 5. Luaţi micul dejun la serviciu. Dacă nu puteţi respecta ora stabilită pentru micul dejun, nu treceţi peste el. Mâncaţi la serviciu. Este important să păstraţi obişnuinţa şi să nu treacă o zi fără să mâncaţi de dimineaţă.

Pasul 6. Nu întrerupeţi timp de trei săptămâni programul stabilit. Nevoia de a lua micul dejun va apărea garantat dacă respectaţi ora de masă. Organismul va intra într-un ritm bine stabilit şi va ”cere” mâncare în fiecare dimineaţă. Cel mai important lucru este ca organismul să simtă nevoia de mâncare.

E foarte important pentru copii

Copiii trebuie obişnuiţi încă de mici cu masa de dimineaţă. Înainte să plecaţi la grădiniţă sau la şcoală, aveţi grijă ca micuţul să mănânce câte ceva. Un sendviş, un bol de lapte cu cereale, un ou sau un pahar cu suc natural de fructe sunt doar câteva idei de mic dejun. Astfel, puştii vor avea energie pe tot parcursul zilei.