7 sfaturi pentru a preveni acneea

1 2 jpg jpeg

1. Păstrează-ţi pielea mereu curată

Acesta este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care trebuie să-i faci. Aşadar, spală-ţi corect faţa, pentru a evita agravarea sau apariţia coşurilor. Foloseşte un produs astringent şi masează-l pe faţa umedă atât dimineaţa, cât şi seara, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă. Mişcările trebuie să fie fine, pentru a nu agresa faţa şi a excita glandele sebacee. Prin spălare, se îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, impurităţile, excesul de sebum şi se curăţă porii. 2. Schimbă-ţi faţa de pernă cât mai des

Deoarece uleiul de pe faţă şi de pe păr sunt lăsate pe pernă în timp ce dormi, acest lucru poate duce la iritarea pielii şi la apariţia acneei. Pentru a evita acest lucru, este necesar să-ţi schimbi faţa de pernă o dată la două zile sau să pui pe ea un prosop, pe care să-l schimbi la acelaşi interval de timp.

Acest lucru este obligatoriu dacă părul tău se îngraşă foarte repede. O igienă corespunzătoare a scalpului ajută ca porii să nu se mai infecteze atât de uşor. Evită pe cât posibil folosirea de produse cosmetice pentru păr, în special sprayul fixativ, geluri sau vopsea. Chiar dacă ele sunt puse pe păr, pot intra în contact cu faţa foarte uşor, iritând pielea.

Dacă utilizezi deja un tratament antiacneic, probabil ai observat că este destul de agresiv, uscând foarte mult tenul. De aceea, pe lângă gelul de curăţare şi loţiunea tonică, foloseşte şi o cremă hidratantă. Crema hidratantă potrivită pentru tenul cu probleme ar trebui să fie sub formă de gel, cu o consistenţă lejeră, care să nu încarce suplimentar pielea şi să nu astupe porii. Astfel, tenul va fi hrănit în profunzime, iar senzaţia de uscăciune va dispărea.

Există numeroase produse antiacneice disponibile în farmacii, care nu necesită prescripţie medicală. Farmacistul îţi poate recomanda unul potrivit nevoilor tale. Totuşi, dacă acneea este destul de agresivă, cel mai bine este să te adresezi unui dermatolog. Dacă preferi să aplici produsele din farmacii fără recomandarea medicului, este indicat să testezi produsul pe o mică parte a pielii, pentru a urmări reacţia tenului la noul produs.

Dacă tenul este iritat şi roşu, iar leziunile sunt dureroase, oricât de greu ar fi, specialiştii recomandă evitarea aplicării fondului de ten. În cazul în care nu poţi renunţa la fondul de ten sau la pudră, încearcă să le dai într-un strat cât mai fin, iar consistenţa acestora să fie cât mai uşoară. Neapărat trebuie ca produsul să fie îndepărtat prin demachiere riguroasă la sfârşitul zilei.

Aceasta este una dintre cele mai importante recomandări, iar specialiştii insistă foarte mult ca ea să fie înţeleasă şi respectată. Dacă lucrezi la birou, nu-ţi sprijini bărbia sau obrajii în palme; dacă simţi ceva pe faţă, nu pune imediat mâna şi nu te scărpina. De asemenea, este foarte important să nu încerci să storci punctele negre sau coşurile, deoarece vei stimula inflamaţia. În plus, vindecarea se va face prin cicatrizare, lăsând semne pe faţă.