Cu consumul ridicat de alimente rafinate, care sunt încărcate cu zahăr, conservanţi, coloranţi şi substanţe chimice, există o mulţime de motive pentru care să vă simţiţi obosit, de aceea va aratam in acest articol 7 sfaturi pentru a combate oboseala cu alimente.

Oboseala poate fi, de asemenea, cauzată de alte lucruri, cum ar fi o boală, stresul, lipsa de somn şi anemie. De obicei, anemia este cauzată de o lipsă de vitamine şi minerale esenţiale. Există câteva modalităţi de mare ajutor pentru a combate oboseala cu alimente, care vă ajută să aveţi mai multă energie.

7 sfaturi pentru a combate oboseala cu alimente:


1. Zinc

Fiecare persoană are nevoie de zinc pentru un metabolism energetic. Lipsa de zinc este o deficienţă de nutrienţi comună care afectează sistemul imunitar. De fapt, nivelul de zinc adecvat ajută la îmbunătăţirea sănătăţii oaselor şi de a creşte capacitatea aerobică.

Cele mai frecvente semne de deficienţă de zinc sunt nivelul de energie scăzut, reducerea apetitului alimentar, acneea, erupţiile cutanate, petele albe de pe unghii, chiar şi pierderea părului. Dacă sunteţi îngrijorat, cereţi ajutor medicului. Cu toate acestea, puteţi include, de asemenea, nuci, seminţe de dovleac, fulgi de ovăz, carne de pui, carne roşie şi fructe de mare în dietă, pentru a îmbunătăţi nivelul de zinc.

2. Fier

Unul dintre motivele pentru care apare oboseală este deficitul de fier. Dieta săracă în nutrieni, pierderea de sânge, dar şi unele afecţiuni pot provoca anemie şi duce la epuizarea nivelului de fier din organism. Asiguraţi-vă că dieta dumneavoastră include alimente bogate în fier, cum sunt nucile, lintea şi seminţele de floarea-soarelui. Alimentaţia este unul dintre cele mai bune moduri de a combate oboseala.

3. Vitamina B12

Vitamina B12 este importantă pentru formarea de celule roşii şi un sistem nervos sănătos. Asiguraţi-vă că inludeţi în dietă alimente cu conţinut scăzut de grăsimi, produse lactate, peşte şi ouă. Dacă sunteţi vegetarian, puteţi opta pentru unele cereale fortificate sau pentru suplimentele care conţin această vitamină.

Mai multe sfaturi pentru a combate oboseala cu alimente poţi găsi pe bewoman.ro