Actualitate »

7 semne de dezechilibru hormonal la premenopauză

Autor: Eta Budin | 13 June, 13:15 | 0 comentarii
Între 40 și 50 de ani, multe femei trec prin schimbări dramatice – chiar dacă nu întotdeauna vizibile pentru cei din anturaj.  Acestea sunt generate de obiceiurile alimentare sau de factorii de mediu – dar cel mai adesea au drept cauză dezechilibrele hormonale. Câteva simptome ar trebui să-ți dea de gândit!

Articole similare:

1. Dureri de cap și migrene

 
Durerile de cap și migrenele sunt cauzate de scăderea producției de hormoni estrogeni, caracteristică premenopauzei. Estrogenii controlează eliberarea neurotransmițătorilor la nivel cerebral, care alină senzația de durere. Conform unui studiu american, două treimi din femeile care acuză migrene regulate se află la premenopauză sau la menopauză.  
 

2. Insomnii frecvente

 
Tot în premenopauză, ovarele scad producția de progesteron, hormon care favorizează, printre altele, instalarea somnului. Acest dezechilibru afectează calitatea odihnei pe timp de noapte și cauzează insomnii frecvente. 
 

3. Iritabilitate crescută și pierderi de memorie

 
Fluctuațiile nivelului hormonal are efect direct asupra modului în care creierul controlează emoțiile. Stările de nervozitate, iritabilitatea sunt fenomene observate frecvent la femeile de peste 40-45 de ani. La fel de frecvente sunt și schimbările bruște de dispoziție – trecerea de la voie bună la tristețe și invers. Pierderile de memorie și dificultățile de concentrare sunt și ele frecvente la premenopauză. Pot fi cauzate și de o funcționare deficitară a glandei tiroide, de stres, de odihna insuficientă. 
 
Află şi alte semne care indică dezechilibrul hormonal AICI
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »