Viata sexuala / Sex&dragoste »

7 secrete ale vaginului

Autor: Mădălina Hârjoi | 31 July, 14:40 | 5 comentarii

Subiect considerat tabu, vaginul este partea intimă a corpului feminin care ar trebui „dezbărcat“ de enigme. Cu cât cunoști mai multe despre acesta, cu atât scad riscurile de a te îmbolnăvi și cresc șansele de a-ți îmbunătăți viața sexuală.


1.    Se mărește în timpul excitației

Deși nu există nicio dimensiune standard pentru vaginul unei femei, media este de aproximativ 7 cm lungime și 2-3 cm lățime. Aceste valori se pot modifica în timpul excitației, când vaginul poate să ajungă să măsoare 15 cm lungime și 7 cm lățime.

Fiind un organ flexibil, acesta se poate extinde până la 200% la naștere, întrucât pereții acestuia sunt suficient de elastici pentru a permite trecerea unui bebeluș.

2.    Este un organ care se autocurăță

Propria lubrifiere a vaginului îl ajută să rămână curat și sănătos, cu puțin ajutor din exterior. Dușul vaginal afectează pH-ul natural, favorizând apariția iritațiilor și a unui miros neplăcut. Pentru o igienă adecvată, ai nevoie doar de un săpun delicat și să eviți fricționarea zonei cu un prosop.

3.    În timpul actului sexual, poate scoate zgomote neobișnuite

Se poate întâmpla ca în timpul penetrării, vaginul să scoată un zgomot ciudat. Asta se întâmplă când aerul este prins în vagin. Chiar dacă pare enervant, specialiștii spun că acest lucru este cât se poate de normal.

4.    Vaginul are pH-ul acid

Un vagin sănătos are un pH acid de aproximativ 4,5, care se datorează secreției vaginale normale. Acest pH indică faptul că lactobacilii, adică bacteriile bune, sunt la un nivel normal și că nu există pericolul ca cele periculoase să se înmulțească. Spre deosebire de vagin, sperma este bazică, cu un pH de aproximativ 8.

5.    Umezeala vaginului depinde de perioada ciclului menstrual

Lubrifierea vaginală este unul dintre primele semne ale excitației. Umezeala vaginului poate fi influențată și de perioada ciclului menstrual. Când femeia este la ovulație, cantitatea de mucus crește, fără ca acest lucru să fie semn de îmbolnăvire.

6.    Vaginul se cicatrizează repede

Celulele din vagin au capacitatea de a se înlocui foarte rapid. Vaginul este puternic vascularizat, favorizând vindecarea foarte repede, chiar și după naștere. De exemplu, o tăietură minoră pe braț sau picior poate dura până la 7 zile pentru a dispărea complet, iar zgârieturile mai mari se cicatrizează în cel mult 14 zile.

7.    Plin de puncte ale plăcerii

Specialiștii spun că vaginul este înzestrat cu numeroase puncte erogene.

Punctul A – se găsește în apropierea colului uterin și a fost identificat în 1996 de medicul malaez Chua Chee Ann. Acesta a descoperit că prin stimularea acestui punct orgasmul poate să fie atins foarte repede, lubrifierea pereților vaginali producându-se în doar 10 secunde.

Punctul G –a fost descoperit de medicul german Ernst Grafenberg. Are mărimea unui bob de fasole și este localizat la 5 cm de intrarea în vagin, pe peretele vaginal frontal.

Punctul K -  se găsește desupra clitorisului.

Punctul U – se află în zona dintre uretră și vagin și măsoară puțin peste un centimetru.

Info: În vagin se găsește un compus numit scualan, substanță care se găsește și în ficatul rechinilor, și care acționează ca un lubrifiant.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Maria | 06 April 2015, 10:48
CEA MAI NOUA OFERTA DE LUCRU!

Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet cu instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Se lucreaza parti-time (in timpul liber) sau full-time, la alegre. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim mai multe detalii dupa ce trimiteti textul "info" la adresa de email [email protected]
2 Postat de: Iulian | 06 April 2015, 18:14
Îndoielile, temerile, pesimismul şi gândurile negative otrăvesc sursa vieţii. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Mioara | 29 July 2015, 10:11
Castigati bani de la 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) ,intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii, la adresa de email:[email protected]
4 Postat de: Codrea | 31 July 2015, 16:06
ATENTIE ! Daca iti place sa citesti ,sa ajuti oamenii si sa castigi bani,lucrand de acasa pe internet,transmite “info”la e-mail : [email protected]
5 Postat de: Marcel | 21 August 2015, 00:34
"mai mare ,mai bine" potrivit noilor studii kinsey, marimea medie a penisului este de 6.78 inch ( 17,2 cm) si grosimea medie a penisului este de 4,84 inch ( 12,3 cm).de cate ori auzim in jur intrebarea: conteaza marimea penisului?barbatii spun una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! atunci cand baietii sunt obsedati cu masuratori comparatii, iar fetele se grabesc sa intrebe doar „cat de mare o are? cred ca conteaza eu unul am testat exercitiile de pe site ulmareste-penisul. info si am avut rezultate rapid .orice am spune sau am face marimea conteaza chiar daca unele femei nu recunosc public acest aspect';..,;;
Adauga un comentariu »