Probabil fiecare dintre noi este nemulţumită de siluetă şi ar vrea să slăbească măcar câteva kilograme. Şi cum nu există odietă-miracol care să nu-ţi pună sănătate în pericol, iată de ce trebuie să ţiicont dacă vrei un corp de invidiat.

Mănâncă încet

Mănâncă încet şi mestecă bine. Probabil ai auzit de sute deori acest sfat. Dar ţii cont de el? Explicaţia este simplă: creierul primeşte greu semnalul că eşti sătulă dacă tu mânânci repede. Cele trei mese principale ar trebui savurate în linişte. Ai de câştigat din asta.

Renunţă la grăsimi

Poţi renunţa la margarină, unt şi ulei de floarea-soarelui? Ar fi bine să încerci. Înlocuieşte-le cu ulei de măsline, mai bun pentru siluetă. Consumă-l cu moderaţie.

Multe fructe şi legume

Alimentele pe care trebuie să le privilegiezi sunt fructele şi legumele, pe cât posibil consumate proaspete. Sunt săţioase şi bogate în fibre. De asemenea, au vitamine din belşug.

Mai puţine proteine

Proteinele de origine animale (carnea roşie, peştele şi ouăle) conţin acizi graşi saturaţi. De aceea nu ai nevoie de mai mult de o porţie de alimente cdin această categorie pe zi. Mai sănătoasă este carnea albă, mai ales cea de peşte, pe care ar trebui să o consumi de cel puţin de două ori pe săptămână.

Permite-ţi să greşeşti

Dacă ai “păcătuit” şi ai mâncat o prăjitură, nişte ciocolată sau cartofi prăjiţi, nu-i sfârşitul lumii. Important este să nu renunţi la noul tău program alimentar.

Nu merge flămândă la cumpărături

Dacă îţi este foame şi ajungi într-un magazin, vei cumpăra alimente care conţin foarte multe calorii. Mănâncă un fruct sau un iaurt înainte de a-ţi face proviziile săptămânale.

Un pic de mişcare

Câteva şedinţe de sport pe săptămână sunt absolute necesare pentru siluetă. În rest, încearcă să mergi cât mai mult pe jos, fă plimbări lungi şi urcă pe scări.