Într-o relaţie dintre două persoane sexul este foarte important. Unul dintre motive ar fi că îi uneşte pe ei doi, dar şi că acesta are beneficii pentru ambii parteneri.

Reduce stresul

Sexul are rol în scăderea tensiunii arteriale. Nu te ruşina să îi ceri partenerului tău să te satisfacă, fiindcă astfel vei reduce stresul şi vei fi mult mai destinsă.

Ţine răceala departe de tine

Nu degeaba se spune că sexul este aspirina naturală. Un studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate stimul producţia de anticorpi, cunoscuţi şi sub numele de imunoglobulină. Aceasta te fereşte de răceală şi de posibilele infecţii.

Sexul îţi menţine silueta

Aceasta poate fi cea mai plăcută metodă pentru a te menţine în formă. Într-o partidă de sex de 30 de minute arzi până la 55 de calorii. Desigur, dacă partida durează mai mult timp, numărul caloriilor eliminate va fi mai mare.

Îţi protejează inima

Sexul de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul declanşării unui infarct. Acest lucru este valabil până la o anumită vârstă, fiindcă se cunosc multe cazuri în care, bărbaţii în special, au suferit un infarct în timpul actului sexual datorită vârstei înaintate şi a efortului depus.

Află şi alte beneficii pe clickpentrufemei.ro