Psiho / Tulburari de somn »

7 motive despre care nu ştiai că îţi pot afecta somnul

Autor: C.B. | 07 February, 10:05 | 1 comentariu

Îți mai aduci aminte de perioadele când puteai adormi imediat, iar somnul era unul liniștitor și profund? Acum, somnul tău este mai degrabă unul superficial, iar când te trezești dimineața simți că abia te-ai odihnit, deși ai respectat regula celor opt ore de somn. În cele ce urmează, îți vom prezenta câțiva factori care îți afectează somnul!


Animalele de companie

Știai că animalele de companie pot fi cauza tulburărilor de somn? Potrivit unui studiu, 53% dintre persoanele care dorm împreună cu animalul de companie au probleme cu somnul. Astfel, recomandat este ca pisica sau câinele tău să doarmă într-o cameră separată sau în culcușul său. Animăluțul tău își va primi porția de joacă de dimineață.

Gadgeturile

Renunță să mai stai înainte de a adormi cu ochii în ecranul telefonului sau cel al tabletei, precum și al televizorului din camera de odihnă. Încearcă, în schimb, să citești o carte sau o revistă pentru a-ți relaxa mintea.

Mâncarea condimentată

Alimentele pe care le consumi la cină îți pot afecta calitatea somnului, precum și ora la care servești ultima masă a zilei. Totodată, evită să consumi feluri de mâncare mult prea condimentate dacă vrei să adormi repede și să te trezești odihnit, pentru că acestea se digeră mai greu.

Prea multă lumină

Lumina naturală este excelentă dimineața, având capacitatea de a te trezi fără prea mare efort. În schimb, camera în care dormi trebuie să fie întunecoasă, pentru a-i induce corpului starea de somn.

Medicamentele

Vitaminele, în special, sau medicamentele care conțin vitaminele B6 sau B12 îți vor alunga cu siguranță somnul dacă le iei seara, au arătat mai multe studii în domeniu.

Hormonii

Activitatea hormonală poate duce la tulburări ale somnului. Dacă acest lucru devine un obicei, o baie caldă aromată și un pahar de lapte cald cu miere te-ar putea ajuta să adormi mai repede.

Alcoolul

Poate că acest lucru ți se pare șocant, având în vedere că majoritatea oamenilor cred că alcoolul ar avea efecte sedative. Așadar, deși inițial te va adormi, vei începe să te trezești în câteva ore, când corpul tău va începe să digere alcoolul, iar organismul va avea nevoie de hidratare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Claudia | 16 March 2015, 17:31
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Adauga un comentariu »