Sanatatea ta / Ce te doare »

7 moduri să alungi răceala de la primele semne

Autor: Marina Ionescu | 26 May, 13:45 | 0 comentarii

Mergi în fiecare zi cu mijloacele de transport public, iar la birou întâlnești oameni răciți, ba chiar simți că te-a luat puțin răceala? Aplică aceste sfaturi și s-ar putea să scapi mai ușor de data aceasta!


Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că atunci când o persoană răcită merge la serviciu, sunt necesare doar 4 ore ca cele mai utilizate obiecte să se umple de germenii bolii. Ei se refereau la ușa de la frigider, mânerul de la cafetiera sau butoanele copiatorului. Bineînțeles că și dacă se stătea lângă bolnav acesta tușind erau șanse foarte mari ca cei din vecinătatea lui să se îmbolnăvească.

Truc

Sucurile de pătrunjel, mere, broccoli, castraveți, mentă sunt extrem de folositoate căci combat răceala și îți detoxifică organismul de toxine. De asemenea poți consuma fructe și legume proaspete.

Alege alimente proteice

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au un deficit de proteine au probleme cu sistemul imunitar și răcesc foarte des. Medicii recomandă pentru a crește nivelul de proteine, consumul de ouă, pește, curcan, pui și iaurt.

Vitamina C

Dacă simți că ești pe cale de a răci consumă multe citrice, în special lămâie. De asemenea, odihnește-te și nu pierde nopțile. Somnul este un aliat împotriva infecțiilor. Când organismul este slăbit se poate îmbolnăvi ușor fiindcă sistemul imunitar este scăzut. Bea ceai de echinaceea pentru că este un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar.

Folosește soluție salină

Folosește o soluție cu sare de mare, mai ales când simți că este posibil să te ia răceala. Cu ajutorul acestea vei îndepărta virusurile și vei elimina mucozitățile din nas.

Știai că...

...zincul previne răceala? Suplimentele pe bază de zinc au rol de antioxidant, întărind capacitatea de apărare a organismului de infecții și boli.

Mergi la saună

Transpirația te ajută să elimini substanțele dăunătoare organismului dar și să slăbești. De asemenea, dacă faci sport vei obține același lucru și vei scăpa de germenii care te pot îmbolnăvi.

Curăță-ți spațiul de lucru

Odată ajuns la muncă igienizează-ți tastatura și mouse-ul cu produse de curățare adecvate. Șterge-ți și telefonul din când în când pentru că pe el îl folosești foarte des având mâinile murdare. Știai că tastatura este un focar de infecții deoarece multă lume mănâncă deasupra ei și folosește degetele unsuroase apoi pe ea?

Ai grijă la igienă

Medicii recomandă ca indiferent dacă ai stat sau nu lângă un om răcit, trebuie să te speli pe mâini, în mod regulat, cu săpun antibacterian. Dacă ai intrat în casă, primul lucru după ce te-ai descălțat este să te speli pe mâini, curățând bine și fiecare deget și între degete. Spălatul trebuie să fie riguros și să dureze circa 20 de secunde, explică cei de la symptoms.webmd.com

Niciodată nu mânca dacă ai mâinile murdare, în special dacă ai intrat în contact cu o persoană gripată sau care suferă de boli contagioase. O vizită la spital te poate îmbolnăvi, așadar îngrijește-ți sănătatea, prevenind îmbolnăvirea. Specialiștii spun că nu e indicat să dai mâna cu o persoană care este răcită. Multe persoane obișnuiesc să ducă mâna la gură sau să se scarpine pe față ori în urechi, având mâinile murdare.

Păstrează la îndemână un gel de curățare

Dacă ești undeva unde nu ai cum să te speli pe mâini te poți curăța cu un produs de igienizare pe bază de alcool. Acesta este conceput pentru astfel de situații căci omoară virușii răcelii și alte bacterii. Unii recomandă ca în lipsa acestor articole ai putea încerca, dacă ai la îndemână, să te speli cu spirt sau chiar cu câteva picături de votcă. Despre ultima se spune că datorită gradului ridicat de alcool este un foarte bun dezinfectant.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »