Uleiurile naturale sunt un adevarat miracol pentru tenul nostru! Tonifierea pielii, hidratarea intensivă, prevenirea şi diminuarea ridurilor, sunt doar câteva dintre efectele terapeutice pe care astfel de uleiuri bogate în vitamine şi antioxidanţi, le pot avea asupra tenului fiecăreia dintre noi. Descoperă care sunt cele 7 uleiuri pentru ten cu adevarat miraculoase, ce conţin ingrediente direct din natură, ideale pentru pielea ta!

Ulei din seminţe de cactus

Uleiul de seminţe de cactus este un antioxidant de zece ori mai puternic decât uleiul de Argan. Adevarat "botox" natural, acest ulei miraculos este foarte greu de obţinut, un litru de ulei rezultând prin presarea manualî la rece a aproape două tone de seminţe uscate de cactus.

Cu o concentraţie mare de vitamina E - de peste 1000 mg/kg -, dar şi de acizi graşi nesaturaţi - din care peste 60% acid linoleic - uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica stimulează formarea ceramidelor, reface stratul hidrolipidic, fiind un puternic antioxidant cu intens efect de lifting.

Proprietăţi:

- reduce semnificativ şi previne ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii;
- atenuează cearcanele;
- hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime;
- reda luminozitatea şi stralucirea feţei;
- accelerează regenerarea celulară;
- tonifiază tenul, gâtul, zona decolteului şi a bustului;
- estompează cicatricile.

Ulei de sâmburi de struguri

Considerat de specialiştii in beauty un adevarat elixir al frumuseţii, uleiul de sâmburi de struguri este utilizat în industria cosmetică la scara tot mai largă. Acesta se regăseşte în compoziţia loţiunilor cosmetice, a uleiurilor de corp, în şampoane, săpunuri şi balsamuri de corp, iar o cura de ulei de sâmburi de struguri din când în când este mai mult decât binevenită.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în vitaminele E si F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales în acid linoleic, polifenoli şi procianidine – agenţi anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternici decât vitamina E şi de 20 de ori decât vitamina C. De asemenea este bogat în acizi graşi nesaturaţi (89%): oleic, linoleic, palmitic şi stearic.

Proprietăţi:
- antioxidant, nutritiv, hidratant, emolient, nu lasă urme grase, penetrează rapid pielea în profunzime şi catifelează;
- luptă împotriva radicalilor liberi care pot duce la îmbătrânirea prematură şi apariţia prematură a ridurilor;
-
hidratează pielea în profunzime;
-
are proprietăţi astringente, care ajută la desfundarea şi micşorarea porilor şi este un foarte bun remediu împotriva acneei;
- are efect
cicatrizant, antiinflamator şi antibacterian, regenerant;
-
joacă un rol important în stabilizarea colagenului şi a elastinei în piele;
-
ajută la normalizarea scalpului şi la hidratarea firului de păr uscat.



Ulei de sâmburi de caise

Uleiul de sâmburi de caise este recomandat pentru toate tipurile de piele, de la tenul matur, tern şi obosit, până la pielea sensibilă şi uscată. Este de asemenea recomandat persoanelor care suferă de acnee, iritaţii, puncte negre, inflamaţii sau eczeme.

Uleiul de caise protejează pielea de acţiunea nociva a razelor solare şi de vant.

Folosit în mod frecvent, uleiul de sâmburi de caise îmbunătăteşte aspectul pielii afectate de celulită şi redă elasticitatea la nivelul epidermei.

Uleiul de samburi de caise poate fi utilizat şi în locul demachiantului zilnic. Va îngriji pielea sensibilă din jurul ochilor, dar şi pe cea din zona delicata a gâtului şi a decolteului.

Uleiul de caise este bogat în antioxidanţi naturali, acid linoleic (Omega 6) şi acid oleic (Omega 9) şi în vitaminele B1, B2, B6, B17 şi E. Datorită antioxidanţilor, uleiul de sâmburi de caise luptă împotriva radicalilor liberi şi previne formarea ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii. Complexul de vitamine are efect regenerant si revitalizant pentru piele, iar vitamina E conferă hidratare, redă fermitate pielii, un aspect bine conturat şi înlatură ridurile.

Acidul linoleic reduce pierderea de apă din epidermă şi menţine hidratarea la nivelul acesteia.

Ulei de nuca de Macadamia

Uleiul de nuca de Macadamia este extrem de eficient în tratarea afecţiunilor pielii. Foarte hrănitor pentru piele, uleiul de Macadamia este o sursă extraordinară de calciu, conţine complexul de vitamine B, fosfor şi fier.

Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentraţie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se găseşte din belsug în pielea noastră în anii tinereţii, dar care scade pe măsura ce înaintăm în vârstă. Utilizarea constantă a uleiul de Macadamia va conferii pielii suplete şi elasticitate.

Uleiul de Macadamia este hidratant şi emolient. Hidrateaza pielea în profunzime şi, spre deosebire de alte uleiuri, se absoarbe foarte rapid în piele. Bun emolient, menţine hidratarea pielii timp îndelungat.

Uleiul de Macadamia amană apariţia ridurilor!

Concentraţia mare de acid palmitoleic şi de acid oleic ajută la îmbătrânirea prematură a pielii, amânând apariţia ridurilor. Uleiul de Macadamia regenerează podoaba capilară. Cu un scalp sănătos, părul tău va radia de frumuseţe şi strălucire. Mai mult, acesta tratează vergeturile, cicatricile şi iritaţiile.

Bogat în vitaminele A, B1, B2 si E, minerale şi antioxidanti, uleiul de Macadamia combate radicalii liberi şi contribuie decisiv la regenerarea rapidă a celulelor. Micile răni sau iritaţii pot fi vindecate foarte uşor cu ulei de Macadamia, un adevarat miracol al naturii.

Ulei de susan

Uleiul de susan, bogat în vitaminele B si E, se adaptează bine la pielea grasă, fiind uşor de absorbit şi seboechilibrant, non-camedogenic.

Este recomandat pentru pielea uscată şi calmează pielea predispusă la eczeme. Se poate adauga la cremele obişnuite sau se poate folosi ca atare; foarte bun pentru zona sensibilă din jurul ochilor, previne formarea ridurilor şi reîmprospătează privirea, conferindu-i un aspect proaspăt şi odihnit.

De asemenea se poate folosi în prepararea maştilor homemade, pentru tipurile de piele grasă, împreună cu argila verde sau albă. În măştile pentru piele uscată şi foarte uscată se poate folosi împreună cu iaurt şi miere pentru a-i da şi efect antirid.

Uleiul de susan călduţ, aplicat şi masat pe scalp şi pe lungimea părului, pătrunde adanc în interiorul firului de păr hrănindu-l şi lăsându-l mătăsos şi strălucitor.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina E, se poate adauga în şampon (nu mai mult de 5 picături) sau întinzându-l pe păr ca atare.

Este foarte bun şi ca ulei pentru masaj, fiind relaxant, decongestionant şi calmant. Deasemenea poate fi folosit şi după duş în caz de piele foarte uscată. Indicat şi ca ulei post epilator pentru a calma iritaţiile provocate de ceară sau zgârieturile provocate de lamă.

Ulei de jojoba

Uleiul de Jojoba este bogat în vitamina E ( tocoferol, antioxidant natural ), F şi minerale care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii şi la restabilirea ph-ului natural. În plus are o caracteristică cu totul singulară: are o structură foarte similară cu cea a sebumului uman, substanţa pe care organismul nostru o produce pentru a proteja pielea şi a o menţine hidratată. Acţiunea sa antiinflamatoare şi emolientă îl face util în caz de arsuri, eczeme, psoriazis.

Proprietăţi şi utilizări:

- hidratează părul şi îl lasă uşor de pieptănat
- pe unghii, pentru a le întări
- pe scalp, în caz de matreaţă
- pentru a ajuta pielea sa se regenereze în caz de arsuri şi răni
- pe ten şi în jurul ochilor în locul obişnuitei creme hidratante
- pe gene pentru a le face mai rezistente
- ca mască pentru păr uscat şi casat
- înainte sau după sarcina pentru a preveni vergeturile

- pe pielea copiilor pentru a evita roseata pielii
- ideal pentru masaj, chiar si combinat cu uleiuri esentiale: lipsa de grasimi permite o absortie excelenta in piele, lasand-o moale si catifelata.

Una din principalele proprietati ale uleiului de jojoba este aceea de a fi un bun antirid, puternic penetrant cu care ridurile prezente pe fata pot fi usor combatute. Printre alte proprietati ale uleiului de jojoba le gasim pe cea hidratanta si emolienta, care permite sa contracareze in mod eficient exfolierea epidermei.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado are multiple proprietati si utilizari posibile. Foarte bogat in vitamine ( A, B, C, D, E, H, K, PP), uleiul de avocado contracareaza foarte bine imbatranirea celulara si aparitia ridurilor, fiind perfect pentru tratamente anti-age. Se gaseste atat in cosmetice traditionale cat si in cele de ultima generatie.

Proprietati:

- regenerant, restructurant, anti-age
- calmant, protector, reda elasticitatea pielii fragile
- foarte penetrant, protejeaza pielea de agresiunile agentilor atmosferici.
- hranitor si regenerant capilar.

Datorita continutului sau de substante nutritive, uleiul de avocado catifeleaza, tonifica, restructureaza epiderma si stimuleaza cresterea parului. Efectul sau hidratant si regenerant il face sa fie foarte util pentru repararea pielii uscate si deteriorate.

Face minuni asupra parului uscat si opac si este foarte indicat si pentru protejarea pielii de efectele negative ale soarelui, daca este asociat cu uleiul de masline. Pe pielea fragila dezvolta un efect calmant, protector impotriva agresiunilor agentilor atmosferici, conferind elesticitate si catifelare.

Descoperiti AICI intreaga gama de uleiuri si unturi cosmeticeBIO & PURE Elements din magazinul BIO-Cosmetics, magazin recomandat de www.clicksanatate.ro