În scurt timp vin Sărbătorile de Iarnă şi, din păcate, odată cu ele, mulţi vor intra în depresie. Mai sunt doar 14 zile până la Moş Nicolae şi 32 până la Crăciun. Din păcate, de Sărbători, depresivii au tendinţa de a-şi umple golul sufletesc cu… mâncare. Vestea bună este că totuşi au la îndemână metode simple pentru a ieşi din această stare.

Dacă, de Sărbători, simţi că te adânceşti într-o melancolie adâncă, optimismul te-a părăsit şi te copleşesc gândurile negre, nu dispera. Există alimente ce îţi pot reda buna dispoziţie. Dulciurile şi carbohidraţii îţi îmbunătăţesc starea psihică, dar nu este indicat să le consumi în abuz. „De pe masa festivă de Sărbători nu trebuie să lipsească alunele şi migdalele deoarece grăsimile pe care acestea le conţin combat, cu succes, stările depresive”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Triptofan în... meniul festiv

Din meniul de Sărbători nu trebuie să vă lipsească peştele şi carnea de curcan sau brânza. „În special somonul şi macroul sunt alimente bogate în troptofan, o substanţă ce stimulează producţia serotoninei – hormonul fericirii – ce va înlătura rapid starea depresivă”, susţine dr. Luca.

Citeşte mai multe pe această temă AICI