Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase şi nutritive legume, fiind considerat o delicatesă, dar şi garnitura perfectă pentru cei aflaţi la diete ori în cure de detoxifiere. Dar în Europa de Vest şi Centrală este consumat deseori alături de sosuri săţioase. Iată ce nu ştiai despre delicioasa legumă!

1. Sparanghelul este una dintre cele mai vechi leguminoase ca existenţă. Era adorată de grecii şi romanii antici, fiind cunoscută de mai bine de 3000 ani, în zona Mediteranei. Este înrudit cu ceapa, cu usturoiul şi figura în cea mai veche carte de bucate, "De re coquinaria", apărută în secolul al IV-lea.

2. Există două tipuri de sparanghel, cel verde şi cel alb. Diferenţa de gust este minimă, dar cel alb este considerat o delicatesă în Europa de Vest, datorită culorii sale. Sparanghelul alb este mai scump deoarece este mai greu de produs, fiind cultivat sub pământ, pentru a evita contactul cu lumina.

Citeşte continuarea articolului AICI