O serie întreagă de situaţii şi fapte de viaţă pot avea un impact major asupra libidoului. Află care sunt factorii care duc la scăderea dorinţei sexuale!

1. Stresul

Multă lume e capabilă să dea randament sporit sub presiune, când vine vorba de viaţa profesională. Din păcate, lucrurile nu stau la fel, la capitolul viaţă sexuală. Stresul la locul de muncă, problemele financiare sau personale, toate acestea se pot reflecta negativ în relaţia cu partenerul. Ca să remediezi lucrurile, trebuie să găseşti o cale de a-ţi gestiona mai bine nivelul de stres.

2. Probleme de cuplu

Orice problemă de cuplu nerezolvată duce, pe termen lung, la erodarea relaţiei şi la scăderea libidoului. În special femeile sunt afectate de acest tip de probleme – începând cu micile certuri şi terminând cu insuficienta comunicare. Disensiunile trebuie rezolvate imediat!

3. Alcoolul

Dacă ai nevoie mereu de un pahar de „tărie“ ca să ai dispoziţie pentru sex, înseamnă că ceva nu e în regulă. Alcoolul este perceput, la modul general, ca un afrodisiac cu efect de dezinhibare. Dar, pe termen lung, duce la „amorţirea“ libidoului.

4. Somnul insuficient

Somnul insuficient este unul din „ucigaşii” majori ai dorinţei sexuale. Când cauza este apneea de somn sau insomnia, poţi urma tratamente adecvate pentru a remedia situaţia.

Citeşte materialul pe clickpentrufemei.ro