Este bine cunoscut faptul că fasolea, varza şi broccoli poate provoca balonare, dar există o serie de alimente sănătoase care pot duce la apariţia acestei neplăceri şi de care mulţi dintre noi nu ştiu.

Uneori este greu pentru a afla adevăratele alimente care produc balonare, însă de cele mai multe ori în această categorie intră cele bogate în sodiu, cele procesate, precum şi cele mai multe forme de produse lactate. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să le evitaţi, ci doar trebuie să le consumaţi cu moderaţie.

Năut

Hummusul este făcut din năut, una dintre leguminoasele cunoscute pentru beneficiile sale. Această leguma conţine amidon şi proteine. Deşi alimentul este unul sănătos, nu eset tocmai uşor de digerat. Sigur, asta nu înseamnă că ar trebui să evitaţi consumul de humus, ci doar să mâncaţi cu moderaţie.

Usturoi

Usturoiul este un alt aliment sănătos care poate provoca balonare. El conţine sulf, mineral care ajută la detoxifierea organismului şi care poate provoca gaze, respectiv senzaţia de balonare.

Află mai multe alimente pe bewoman.ro