Nu toate alimentele pe care le consumăm zi de zi pot fi reîncălzite. Dimpotrivă, unele ingrediente pot deveni toxice sau îşi pierd complet nutrienţii atunci când sunt supuse unor temepraturi ridicate.

Iată câteva exemple!

Spanacul

Îţi recomandăm să consumi spanacul proaspăt pentru a te bucura de toate beneficiile lui pentru sănătate. Atunci când legumele sunt supuse unui proces de încălzire, nitraţii din compoziţia lor se transformă în nitriţi, substanţe care pot fi dăunătoare.

Ţelina

Ca regulă generală, ţelina este folosită în acelaşi mod ca spanacul, fiind adăugată deseori în supe şi ciorbe. Cel mai bine este să consumi supele de legume imediat după ce le-ai gătit şi să nu le reîncălzeşti.

Ouă

Oul este un aliment uşor de preparat şi consumat, însă îţi recomandăm să nu-l reîncălzeşti, întrucât îşi va pierde din prospeţime şi îşi va schimba aroma, culoarea şi textura.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este folosită ca remediu în medicina alternativă, deoarece este bogată în substanţe nutritive şi antioxidanţi esenţiali. Nutriţioniştii recomandă consumul acestei legume în stare crudă - în salate, sub formă de sucuri naturale sau smoothie-uri.

Cartoful

Cartofii nu trebuie sub nici o formă reîncălziţi la temperaturi ridicate deoarece îşi pierd o mare parte din valoarea nutriţională.

Ciupercile

Ciupercile comestibile nu trebuie reîncălzite deoarece ele pot provoca tulburări digestive grave şi chiar probleme cardiace. Dacă ţi-au rămas totuşi ciuperci după ce ai gătit, trebuie să ştii că acestea pot fi consumate şi reci.

Carnea de pui

Carnea de pui nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Totuşi, resturile de pui puse la frigider îşi vor pierde din prospeţime, la fel cum reîncălzirea cărnii de pui şi consumul ei poate provoca tulburări digestive. Îţi recomandăm să reîncălzeşti carnea de pui la o temperatură joasă.