Există câteva fructe şi legume care ţin la distanţă multe afecţiuni, printre care şi cancerul. Iată care sunt acestea şi de ce boli te apară!

1. Mănâncă usturoi în fiecare zi

Usturoiul conţine compuşi cu sulf, care întăresc sistemul imunitar şi ţin la distanţă cancerul, având potenţialul de a reduce creşterea tumorii. Studiile sugerează că usturoiul poate reduce şi incidenţa cancerului de stomac.

2. Mănâncă broccoli, dar găteşte-l la aburi şi nu la microunde

Consumul de broccoli previne cancerul, de aceea ar trebui să-l consumi frecvent. Un studiu spaniol arată că mâncarea gătită la cuptorul cu microunde distruge 97% din flavonoidele legumelor.

3. Prăjeşte nuci de Brazilia şi pune-le în salate

Nucile de Brazilia sunt bogate în seleniu, un mineral care ajută la distrugerea celulelor canceroase. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, peste 1.000 de bărbaţi cu cancer de prostată, care aveau seleniu în sânge, aveau cu 48 % mai puţine şanse să dezvolte boala, spre deosebire de cei cu nivel mai mic.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente te feresc de cancer