6 trucuri pentru a mânca mai puţin

1 2 jpg jpeg

Aşază mâncarea pe farfurie în bucătărie

Păstrează în bucătărie tot ceea ce vei mânca la cină sau prânz şi aşază alimentele în farfurie cu câteva minute înainte de a le consuma. Astfel te vei putea antrena în conversaţii cu ceilalţi în timpul mesei sau nu te vei mai gândi la ele. Este indicat totuşi să ţii la vedere fructele şi salatele. Astfel ai putea să reduci numărul caloriilor cu 15 procente.

1 2 jpg jpeg

Nu spăla vasele imediat

Dacă ai în faţă resturile de alimente de la prânz sau cină, vei fi conştientă de cât de mult ai mâncat. Un studiu britanic arată că dacă resturile de la masă, cum ar fi oasele de pui sau hârtiile de la brioşele coapte nu le vei arunca, vei continua să mănânci. Aşa că nu te grăbi să speli vasele chiar imediat după ce ai mâncat.

Foloseşte farfurii mici şi pahare subţiri şi înalte

O porţie de mâncare de mărime medie va părea mult mai mare într-o farfurie mai mică. Iar multe studii au arătat că barmanii torn mai puţină cantitate de băutură în pahare înalte şi subţiri, decât în cele mai mari.

Lasă vinul pentru desert

Dacă vrei să te bucuri de plăcerea de a savura un pahar de vin sau de bere la masă, lasă-l la sfârşit. Caloriile din farfurie vor scădea dacă te vei gândi să savurezi paharul de vin roşu cu puţină zmeură, prune sau piersici sau pe cel de vin alb cu clementine sau căpşuni.

1 2 jpg jpeg

Nu sări peste mese

Dacă sari peste mesele principale în timpul zilei, cu siguranţă îţi va fi foame seara sau chiar pe timpul nopţii. Încearcă să te trezeşti mai devreme să să nu sari peste micul dejun, iar pentru prânz adu-ţi de acasă ceva de mâncare sau măcar o gustare.

Ţine snackurile departe

Împachetează-le, pune-le pe ultimul raft sau în locuri unde nu sunt la vedere. Dacă este cazul, bagă-le în congelator. Într-un studiu danez, cei care lucrează la birou mănâncă cu 23% mai puţine bomboane dintr-un recipient acoperit, decât dintr-un container transparent.