Dacă te doare o ureche, mergi de urgenţă la un medic. Pe lângă medicamentele oferite de către specialist, încearcă şi leacurile băbeşti, pentru a scăpa de otită rapid.

Propolisul

Inflamaţiile urechii pot fi reduse şi cu ajutorul propolisului. Cumpără de la o farmacie naturistă tinctură de propolis. Înainte de culcare, îmbibă un tampon de tifon în aceasta şi introdu-l în ureche. Lasă-l acolo până dimineaţă.

Busuiocul

Busuiocul te poate ajuta să ameliorezi durerile de ureche. Ai nevoie de o crenguţă de busuioc uscat. Acesta trebuie mărunţit şi pus într-un pahar. Apoi, se adaugă 100 de ml de apă şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa. Apoi, cu ajutorul unei pipete, picură lichidul în ureche. 12 picături sunt suficiente. Poţi repeta această procedură în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, până la dispariţia simptomelor.

Ceapa

Un al remediu naturist pentru durerilecauzate de otită este ceapa. Iată cum trebuie să procedezi: zdrobeşti o ceapă şi o înveleşti într-o bucată de pânză curată. O ţii pe urechea cu probleme 10 minute, de 3-4 ori pe zi.

Apa caldă

Unul dintre cele mai la îndemână leacuri băbeşti pentru durerile de ureche este apa caldă. Ai nevoie de o sticlă din plastic în care pui apă fierbinte. Înfăşori cu un prosop recipientul, apoi îl pui câteva minute pe urechea care te doare.

Uleiul de măsline

Şi uleiul de măline poate fi de ajutor în cazul otitelor. Încălzeşte o lingură de ulei de măsline şi cu ajutorul unei pipete, toarnă în urechea bolnavă 3 picături de ulei. Fă acest lucru dimineaţa şi seara, timp de 3-4 zile.

Ghimbirul

Poţi apela şi la ghimbir pentru a ameliora durerile de ureche. Taie în bucăţele mici nişte ghimbir, apoi trece-le prin storcătorul de fructe. Sucul rezultat pune-l direct în ureche cu ajutorul unei pipete.