Pacienţii care depistează cancerul în faze incipiente au şanse mai mari de vindecare. Iată care sunt simptomele care pot indica prezenţa maladiei, la bărbaţi.

Prezenţa sângelui în urină

Prezenţa sângelui în urină poate fi semnul unui cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Astfel, în astfel de situaţii este necesar un control medical amănunţit.

Prezenţa sângelui în urină poate fi şi semnul unei alte probleme cu prostata, cât şi al unei infecţii urinare. Incontinenţa urinară, dar şi senzaţia de arsură în timpul urinării, mai ales la persoanele care au peste 60 de ani pot fi semnul unui cancer de prostată.

Febra

Febra, însoţită de frisoane, mai ales pe timpul nopţii, dar şi de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Mai pot aprea infecţii în organism, care nu se vindecă, în ciuda tratamentului. De aceea, sunt necesare analize sangvine amănunţite.

Tuse persistentă

O tuse care nu se vindecă, care durează de mai bine de o lună şi care nu este însoţită de alte simptome care indică prezenţa unei infecţii (febră, transpiraţii, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica prezenţa unu cancer la plămâni.

Dacă ai o tuse care persistă, este bine să mergi la un control de specialitate.

Modificări la nivelul testiculelor

Cancerul de testicule poate fi semnalat de prezenţa unei umflături la nivelul scrotului, cât şi de apariţia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie în niciun caz să fie ignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Oboseala excesivă

Oboseala poate fi semnul a nenumărate afecţiuni,dar poate semnala şi prezenţa unor anumit tipuri de cancer. Oboseala apărută în urma unor activităţi zilnice obişnuite (mersul de acasă până la serviciu sau urcatul scărilor), care nu cedează după ce te odihneşti suficient poate fi un semn al unei tumori. Acest simptom poate apărea mai ales în cazul cancerului de colon ori în cel al leucemiei.

Pierderi în greutate

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezenţa unei infecţii, a unei afecţiuni cronice, dar şi a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la un consult, pentru că medicul este cel mai în măsură să pună un dagnostic corect.