Arganul este numele unui arbore din Maroc din care se extrage uleiul de argan. Acest ulei, numit şi „lichidul de aur", este extrem de bogat în substanţe nutritive, vitamine şi acizi graşi. Datorită compoziţiei sale, acest tip de ulei are numeroase beneficii pentru organism.

Aşa cum am mai spus, uleiul de argan conţine acizi graşi, iar dintre aceştia amintim: acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic şi acidul miristic.

Acest tip de ulei are printre cele mai mari concentraţii de vitamina E dintre toate alimentele existente. Aşa că ar trebui să vedem ce beneficii ne poate aduce. Iată 6 proprietăţi magice ale uleiului de argan!

1. Previne vergeturile

Femeile însărcinate îşi pot face masaj cu ulei de aragan. Acesta este recunoscut pentru faptul că previne vergeturile şi reuşeşte să facă acest lucru foarte rapid. Aşa că, dacă vrei să nu ai vergeturi sau să-ţi ameliorezi această problemă, dă-ţi cu uleiului de argan de două ori pe zi în zonele afectate.

2. Hidratează pielea

Pentru a preveni uscarea, crăparea şi roşeaţa pielii, uleiul de argan este cea mai bună soluţie. "Lichidul de aur" îţi va hidrata foarte bine pielea, iar aceasta va deveni catifelată.

3. Reduce semnificativ acneea

Dacă ai încercat tot felul de produse pentru a scăpa de coşurile de pe faţă şi nimic nu a dat rezultate, nu renunţa! Uleiul de argan te va ajuta să uiţi de acnee şi să ai un ten demn de invidiat.

4. Te ajută să scapi de unghiile moi

Unghiile subţiri şi care se rup foarte repede sunt o adevărată povară. Uleiul de argan te poate ajuta să rezolvi şi această problemă. Iată ce trebuie să faci: amestecă ulei de argan cu puţină zeamă de lămâie şi unge unghiile în fiecare seara, timp de patru săptămâni. După această perioadă, cu siguranţă vei avea nişte unghii tari.

5. Este un excelent balsam de buze

Dacă te-ai săturat să ai buzele crăpate, aplică pe acestea ulei de aragan, timp de o săptămână. Însă, este indicat să continuaţi acest proces şi după ce nu veţi mai avea buzele crăpate. Astfel, o să aveţi tot timpul buzele moi şi netede.

6. Vindecă numeroase afecţiuni

O linguriţă de ulei de argan luată dimineaţa, pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate şi are proprietăţi anticancerigene.