6 probleme medicale, 6 soluţii

1 2 jpg jpeg

Durerea de cap

Numită şi cefalee este provocată în general de oboseală, stres, sau se poate declanşa ca urmare a expunerii la frig sau a consumului de medicamente ori alcool.Trebuie descoperită cauza şi factorii declanşatori şi apoi aceştia trebuie înlăturaţi.

Se administrează antalgice (medicamente care calmează durerea), antiinflamatoare, antipiretice (medicamente care combat febra). În cazul unei migrene care persistă sau revine foarte des, aceasta poate fi asociată cu funcţionarea deficitară a ficatului, tulburări de vedere, boli endocrine, meningite sau febră. Trebuie făcut un consult medical imediat.

Durerea articulară

De cele mai multe ori poate fi vorba de banalul reumatism. Dar şi de rupturi de muşchi, tendoane, boli infecţioase, artroză sau chiar cancer osos. Prima investigaţie care trebuie făcută este radiografia, dar numai la indicaţia ortopedului. Alte soluţii ar fi imobilizarea la pat pentru perioade determinate sau încălzirea zonei afectate.

Fizioterapia este indicată în cele mai multe dintre afecţiunile articulare. Însă nu evitaţi controale amănunţite de specialitate dacă durerile sunt persistente şi greu de suportat.

Citeşte şi:

De ce mă doare capul?

Cele mai bune arme contra herpesului

Ai dureri articulare? Află cum poţi scăpa de ele

Durerea de spate

Poate fi cauzată de postura greşită, surmenaj la locul de muncă, poziţia incorectă al birou sau la volan, împingerea, tragerea sau ridicarea greutăţilor. Se recomandă antalgice, antiinflamatoare sau kinetoterapie.

Vizita la medicul specialist se impune atunci când intervin furnicături, amorţeli, dureri severe care nu se ameliorează cu niciun tratament.

Durerea menstruală

Dacă nici un ovul nu a fost fecundat de-a lungul unui ciclu menstrual, uterul se contractă pentru a expulza "captuşeala" pe care o pregătise pentru a ocroti un eventual produs conceptual. Expulzia este însoţită de creşterea nivelului de prostaglandine, substanţe asociate cu durerea.

Se recomandă antiinflamatoare uşoare (ketoprofen, ibuprofen, paracetamol) sau tratament hormonal cu contraceptive orale. Poate fi vorba de un dezechilibru endocrin sau poate fi efectul unor contracţii uterine puternice.

Herpesul

Este o infecţie virală, persistentă, care recidivează în perioadele cu imunitate scăzută. Medicii recomandă, în timpul erupţiei herpetice, antivirale administrate local sau sistemic (aciclovir). Pentru a preveni simptomele este foarte important să ai un sistem imunitar puternic şi deci e nevoie de măsuri generale de susţinere a organismului pentru creşterea imunităţii.

Mahmureala

De la consumul exagerat de alcool, este efectul de a doua zi. Se recomandă odihnă şi hidratare. În general, trece de la sine. Dacă persistă, este nevoie de un somn prelungit.

Sfatul Click!Sănătate

Atenţie la migrenele acute!

O durere puternică de cap este un motiv de îngrijorare, atunci când aceasta persistă. Dacă se întâmplă în timpul unei răceli, aceasta ar putea fi o durere provocată de sinusuri. Dar dacă nu este vorba de o răceală, durerea poate fi provocată chiar de o hemoragie cerebrală sau chiar tumoare. Se poate întâmpla ca o durere puternică de cap să fie unul din semnele clare de anverism cerebral.